Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde partililerle bir araya gelen Sait Şahin 'Gençlik ve Siyaset' konulu konferansta gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, parti ilçe binasında partililerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin 'Gençlik ve Siyaset' konulu konferansta gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İlkesel olarak partilerinin kapılasının kimseye kapalı olmadığını belirten Şahin, 'Diğer partilerle ittifak konusunda da daha önce de söylemiştik ve bu konuda da basında yer alan bazı haberler oldu. Bununla alakalı olarak biz net olarak tavrımızı ortaya koyduk. Bizim, ilkesel olarak kapımız kimseye kapalı değil. Kapımız, ittifaklar konusunda da tüm partilere açıktır. Teklifleri görüşmeye ve konuşmaya açığız.' ifadelerini kullandı.

'İlkelerimizi göz önünde bulundurarak ittifak görüşmelerine cevap veririz'

'Partimizin ilkesi, prensipleri, amaçları ve hedefleri vardır. İttifak yapacağımız bir partiyle ilkelerimizi, hedeflerimizi, prensiplerimizi göz önünde bulundurarak ittifak görüşmelerine, cevap veririz.' diyen Şahin, konuşmasını şöyle konuştu:

'İttifak konusunda ilkesel olarak her partiye açığız. HDP de buna dahildir. Hedeflerimiz ve ilkelerimiz doğrultusunda değerlendir ve cevap veririz. Erken seçimi bekliyorduk ama bu kadar erken olacağını tahmin etmiyorduk.'

'Bir genç uyuşturucu kullanımından dolayı ölüyorsa bu durum acı bir tablodur'

Ülkenin kanayan yaralarından bir tanesinin de uyuşturucu kullanımı olduğunu söyleyen Şahin, 'Uyuşturucu kullanımı toplumumuzda ve gençlerimizin arasında çok yaygınlaştı. Silvan gibi küçük bir ilçede bile uyuşturucu kullanım yaşı on ikiye kadar düşmüş durumda. Bu durum geleceğimizi tehdit ve helak eden bir tehlikedir. Bir genç, uyuşturucu kullanımından dolayı ölüyorsa bu, acı bir tablodur. HÜDA PAR'ın şu an önüne koymuş olduğu ve ıslahına çalıştığı temel sorunlardan bir tanesi de gençler arasında ki uyuşturucu kullanımı ve yaygınlaşmasıdır. Biz HÜDA PAR olarak Uyuşturucuya karşı mücadele edeceğiz' diye konuştu. (İLKHA)