EDREMİT'TE SAHİLLER VATANDAŞLARIN KULLANIMINA AÇILDI
Sunullah İlbay-Van Olay

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, basın mensuplarıyla buluştu.
Çiçekli, ilçedeki bir kahvaltı salonunda düzenlenen programın ardından belediye tarafından yapımı devam eden sahil bandını gezdi.
Çiçekli, geçen seneden beri Edremit'i turizm, gastronomi, kültür, sanat ve spor şehri yapma yönünde bir vizyonları olduğunu söyledi.
Bu kapsamda bütün adımları attıklarını belirten Çiçekli, 'Geçen sene şubat ayından itibaren 30 yıldan fazla bir süredir sahilimizi gasbeden işgalcileri temizleyerek, vatandaşımızın anayasal hakkı olan sahil ve denizden faydalanma hakkı noktasında 2,5 kilometrelik sahil bandımızı vatandaşın kullanımına açtık.' dedi.
Sahil bandı çalışmalarının yüzde 99 oranında tamamlandığına işaret eden Çiçekli, şöyle konuştu:
'Sahil bandı olarak başlayan projemizin içeriğini zenginleştirdik. Piknik mesire alanımızı ikinci etap olarak hayata geçirdik. Bu alanımız da yakın zamanda bitecek. Her fırsatta kentimizin sıkıştığını, kentte yeni alanlara ihtiyaç olduğunu belirtmiştik. Bizim arzumuz Edremit'i İstanbul'un Bebek'i gibi, Van'ın göz bebeği yapalım ve yeni bir merkez ortaya çıkaralım. Bu noktada da ticari akslara ihtiyaç vardı. Bu alanları da kent siluetine uygun hale getirdik.'
Yapılan çalışmalar ile sahil bandının 5 kilometreye çıktığına işaret eden Çiçekli, bölgede yürüyüş alanı, bisiklet parkuru ve yeşil alanlarla birlikte birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini kaydetti.
Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde bulunan marinayı devraldıklarını anlatan Çiçekli, bu alanda da ışıklandırma ve yenileme çalışması yaptıklarını kaydetti.
Çiçekli, şu ifadeleri kullandı:
'Denize sırtını dönen vatandaşımızın, denize yüzünü dönmesi ve denizin nimetlerinden faydalanmasını sağladık. Ramazan ayı içerisinde inşallah bahsetmiş olduğum bu 5 kilometrelik alanın açılışını Edremitlilerin, Vanlıların, bölgenin ve turizm beldesi olan ilçemize gelen yabancı misafirlerimizin hizmetine açacağız. Bildiğiniz gibi İranlı misafirlerimizin kent ekonomisini ciddi anlamda etkiliyor. Turizm ile kentimize yabancı insanların daha fazla gelmesi ve burada daha uzun süre kalmaları için daha fazla gayret gösteriyoruz.'
Binicilik merkezi ve halk plajlarını açtıklarını belirten Çiçekli, bu dönüşümün devam edeceğini söyledi.