Yunus Tuğrul-Van Olay
Kahvaltı programında kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak hastaneyi daha iyi bir yere getirmek için birlikte hareket etmeliyiz. 'dedi .

Kahvaltıda programında konuşan Parlak: 'Bu şehre hizmet vereceğim dedim ve Van'da kaldım bende artık kendime bir Vanlı gözüyle bakıyorum, inşallah hastanemizde çok güzel işler çıkaracağız, görüyorsunuz binamız yeni bakanlığımız devletimiz çok güzel imkanları bizlere sundu. Biz bu imkanları da nasıl daha güzel halkımıza, kendi vatandaşımıza nasıl daha güzel sunabiliriz diye bir emek ve gayreti içerisindeyiz bütün arkadaşlarımızla ekibimizle beraber. Bizim burada şöyle bir avantajımız var bizim yeni ekibimizin hepsi yeni ve dinamik bir ekip olmamız bize gerçekten çok büyük katkılar sağlıyor, bu yüzden bizim avantajımız var. Tabi bu şehre sağlık konusunda hizmet verirken hastaneyi bir üst seviyeye taşımak elbette tek başına olmuyor, burada hizmet verirken zorluğunun da farkındayız, hakikaten kolay bir iş değil hele sağlık alanı olduğunu düşündüğümüz zaman gerçekten kolay bir iş değil. Biz Van'da bin beş yüz yatakhaneye sahip bir hastaneyiz böyle bir hastaneyi hakikaten organize etmek yönetmek hastalara nitelikli bir şekilde sağlık hizmeti sunabilmek kolay değil. Bunları gerçekleştirirken elbette eksiklik ve hatalarımız olacak çünkü hiç kimse mükemmel değildir, bizde mükemmel olduğumuzu asla iddia etmiyoruz, mükemmel olan sadece Allah'tır onun dışında yaratılan bütün varlıkların bir hatası bir kusuru vardır.'
'HASTANEMİZDE ALT TABAKA VE ÜST TABAKA AYRIMI YOK'
Hastaneye katkısı olan ister başhekim ister en alt tabakada ayrım olmadığını söyleyen Parlak sözlerini şu şekilde sürdürdü, Bizler bu hastaneyi nasıl daha iyi bir yere getire biliriz gayretindeyiz. Buda çok Paydaşlı bir süreç, burada bize katkı sunan personellerimizle, hizmetlilerimizle, çalışanlarımızla, hangi alanda çalışırsa çalışınlar ama bize çok büyük bir katkı sağlıyorlar. Başhekimin katkısı neyse en alt kademenin de katkısı aynı şekildedir, yaptığı faydada hiçbir eksilme olmadan, direk en alt düzeye kadar kim varsa onlarda bu çalışmada pay sahibiler aynı oranda buna katkı sağlıyorlar. Burada siz basınında katkısına değinmek istiyorum işiniz zor, bizler aynı paydada buluşuyoruz aslında sağlık sektörü olsun eğitim veya başka sektör olsun, birlikte neyi gaye edindik vatanımız, milletimiz için nasıl bir şeyler yapa biliriz. Sizlerin de katkılarıyla hastanemizi bir adım ileri götüre bileceğimize inanıyorum, sizlerle beraber inşallah daha iyiye yürüyeceğiz. Geçmişten gelen bütün idareci arkadaşlarım bu hastaneye farklı bir yenilik katmış çok güzel işler bu hastanede başarılmış bakanlığında desteğiyle, hastanemizi belli bir seviyeye getirmişler Allah razı olsun, bizim amacımız bir üst seviyeye nasıl ulaştıra biliriz bunun gayreti içindeyiz, tabanı oluşturmak gibi gerçekleşmesi imkansız olan hiçbir hedefimiz yok. Biz bayrağı devir aldık ve hastanemizi daha ileri götüre bilmek için daha iyi bir hizmet ve yenilikler için elimizden geldiğince çalışacağız, önce acil yapmamız gereken işlerimiz var bütün eksiklilerimiz sıraya koyuyoruz ilk sıradan başlayarak. İnşallah hastanemizde şuan var olan eksiklikleri tamamlayıp daha iyi yerlere geleceğiz. 'şeklînde konuştu.
Toplantı katılımcıların fikirlerini dile getirmesi ile sona erdi.
DOÇ. DR. MEHMET PARLAK KİMDİR?
1978 Adıyaman Besni doğumludur. 2002 yılında Van YYÜ Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2007 yılına kadar Van'da çeşitli kamu ve özel kurumda pratisyen hekim olarak görev aldı. 2011 yılında Van YYÜ Tıp Fakültesinde Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dal'ından uzmanlığını aldı.2012-2013 yılları arasında Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Mikrobiyoloji uzmanı olarak görev yaptı. 2017 yılında Tıbbi Mikrobiyoloji Doçenti ünvanı aldı. 2018 yılı itibari ile SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliği görevine başlayan Doç. Dr. Parlak, iyi derecede İngilizce biliyor.
Mesleki Deneyim:2002-2003: Adıyaman-Çelikhan Devlet Hastanesi Pratisyen Hekim,2003 3 ay Van-Gevaş Merkez Sağlık Ocağı Pratisyen Hekim,2004-2005: Van-Merkez 1 No'lu Sağlık Ocağı Pratisyen Hekim,2006-2007: Özel Divan Hayat Hastanesi Pratisyen Hekim. 2007-2011 Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi,2012-2013 Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı. 2013-2017: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Yardımcı Doçent,2017-2018: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Doçent,2018 ve devamında SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak göreve devam ediyor.