Yunus Tuğrul/Vanolay

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde fakir ve muhtaçlar yararına kermes kuruldu.
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ' Hz. Muhammed'i anlama ve sünnetini yaşama' temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde fakir ve muhtaçlar yararına kermes açıldı.
Kermeste Peygamber sevdalısı gönüllü Van halkının evlerinde hazırlayarak getirdikleri pasta, börek ve benzeri yiyecekler, alanda kurulan masalarda halka sunulurken, fakir ve muhtaçlar yararına düzenlenen kermese halk da yoğun destek verdi.
Kısıtlı imkanlara rağmen bu şekilde bir kermes açtıklarını ve halktan da yoğun desteklerin geldiğini söyleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Üyesi, muzaffer balıkçı, 'Bugün büyük bir gündür, bugün Peygamber Efendimizi anma günüdür. Bugün peygamber efendimize bir daha biat etme günüdür. Bugün Peygamber efendimizi anmak için bu meydanda toplandık. Gelen halkımızın ihtiyaçlarını gidermeleri için bir kermes açtık. Kermesi kısıtlı imkanlar dahilinde açtık, Allah'ın yardımıyla birlikte halkımızda evlerinden yemekler yaptı.' dedi.
Kermes açarak etkinliğe katkıda bulunduklarını ifade eden Balıkçı, 'Burada görmüş olduğunuz bütün ürünler Peygamber Sevdalısı halkımızın getirmiş olduğu ürünlerdir. Peygamber aşığı halkımızın ocaklarında peygamber aşkıyla yapmış olduğu yemeklerdir.' İfadelerine yer verdi.