Yunus Tuğrul/Vanolay
Van İpekyolu Belediyesi Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde 'Yüzüncü Yıl Parkı'nın açılışını yaptı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, böylesine anlamlı bir günde ilçemize yeni bir soluk aldıracak park kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek vatandaşlarımıza yeni yaşam alanları oluşturacak ve kente soluk aldıracak park çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini belirtti.
Günün anlam ve önemini hatırlatan Kaymakam Öztürk:' 2 Nisan 2018 bugün anlamlı bir gün güzel bir gün bugün Van'ımızın kurtuluşunun 100.yıl dönümü düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı. Dolayısıyla gerek İpekyolu'muzda gerekse Van'ımızda, Van'ın 100.yılı kapsamında çeşitli kutlamalar etkinlikler yapıldı ve yapılmaya da devam edecek. Elbette Böylesine güzel bir gün de biz de İpekyolu Belediyesi olarak bu güzel günü bu yüzyıla bir anlam katmak istedik. Bu kapsamda yaklaşık olarak geçen sene başlatmış olduğumuz, 2017 içerisinde bitirmiş olduğumuz Halil Ağa mahallesinde ki ismini de verdiğimiz Yüzüncü Yıl Parkı açılışını 2 Nisan'da bu anlamlı günde, bu güzel günde sizlerle birlikte yapmak istedik. Burası mahalle sakinlerimiz de biliyor İpekyolu'muzun gelişen yüzü oldu. Bu Mahalle etrafımıza da baktığımız zaman yeni binalar. Yeni inşaatlar var Dolayısıyla Burası aşağı yukarı yaklaşık 6 ay sonra tamamen yapıların bitmiş olduğu bir Merkez haline gelecek. Bu güzel yerlere bu güzel muhipte çocuklarımız için gençlerimiz için aileler için bir park yapalım bir yeşil alan kazandıralım, çocuklarını gözlerinin önünde rahatça gönderebilecekleri, kendileri de gelip gerek bayanların, gerekse gençlerin, çocuklarımızın gelip oturabileceği, eğlenebileceği, güzel vakit geçirebileceği bir yer olsun istedik. Bu anlamda başlatmış olduğumuz yüzüncü Yıl parkımızın resmi açılışını yapıyoruz.'
'5 BİN RAKAMI BİR MİLYONA ÇIKARTMAK İSTİYORUZ'
Geçtiğimiz sene Vana giriş yapan İranlıların 5 bin kişi olup 2018 de bir milyon kişi beklediğini ifade den Öztürk sözlerine şöyle devam etti; Yeşil alanlar özellikle Van'ın Merkezi yani İpekyolu ilçesi için çok önemli ve anlamlı çünkü Van'ın merkezinde ciddi bir nüfus var. Sadece İpekyolu'nda yaşayanlar değil aynı zamanda dışarıda diğer ilçelerden gelenlerde Van'ın merkezinde zaman geçirebiliyorlar, alışveriş yapıyorlar, Hastaneye gelebiliyorlar, farklı şeyler için buraya geliyorlar. Aynı zamanda Vana dışarıdan gelen misafirleri de İpekyolu Merkezi'nde ağırlıyoruz, İstanbul'dan, Ankara'dan, farklı yerlerden gelen kişilerin aynı zamanda Van'da İpekyolu'na geçen sene 5 bin İranlı geldi. Bu 5 bin İranlının Hepsi de İpekyolu'nu ziyaret edip gitti. Bu anlamda çok önemli İnşallah 2018 yılında bu 5 bin rakamı bir milyona çıkartmak istiyoruz. Çünkü bu rakam ne kadar fazla büyürse İpekyolu'muz için, unvanımız içinde bu kazanım olacaktır, Bu gelişme olarak gelecektir, bu büyüme olarak gelecektir, Biz de bu anlamda şehrimizi İpekyolu'muza gelen misafirimize, Yurt dışından gelen misafirlerimize yer hazırlamak için İpekyolu Belediyesi olarak projelerimizi hızlı bir şekilde bitiriyoruz. Bugün yapılan proje bunlardan bir tanesi idi eski Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu yer içinde ihalemiz yaptık. İhalemiz kesinleşti müteahhidimiz işe başladı. İnşallah Araştırma Hastanesi'nin olduğu yerde 8 dönümlük bir Parkı şehrin merkezinde İpekyolu'mu Van'ımıza kazandırmış olacağız. Yeşili önemsiyoruz Kevenli'ninde İnşallah ihalesini yaptık Kevenli'de 7 dönümlük bir alanda TOKİ konutlarının içerisinde yeşil alan olarak, Kevenli'de oturan vatandaşlara inşallah orada Temmuz ayı içerisinde kazandırmış olacağız. 'şeklinde konuştu.
Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edecek ve 1655 metrekarelik alana yapılan parkta, kafeterya, muhtarlık ofisi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü konseptli oyun gurubu, Temel Reis temalı salıncak,
Dinlenme alanları, Fitness spor aletleri, kamelyalar, pergoleler ve zengin bir bitki popülasyonu içeren yeşil alan bulunuyor.