Yunus Tuğrul/Vanolay
Van'da hayırseverlerce temin edilen bir tır gıda, ilaç ve giyim malzemesi Suriye'nin Doğu Guta kentine gönderildi.
Van İnsani Yardım Derneği (İHH) öncülüğünde hayırseverlerce toplanan un, gıda ve giyim ile ilaç yardımlarının yüklendiği tır, Organize Sanayi Bölgesi'nden Suriye'nin Doğu Guta kentine uğurlandı.
Dernek temsilcisi İbrahim Cinkılıç, yaptığı açıklamada, Suriye'de savaşın başından bu yana sivilleri hedef alan rejimin, Doğu Guta saldırılarını yoğunlaştırdığını söyledi.
Uzun süredir kuşatma altında açlıkla iç içe yaşayan halkın İdlib'e tahliye edilmeye başlandığını belirten Cinkılıç, birçoğu yalnızca günlük kıyafetleriyle kaçabilen Doğu Guta halkını, gittikleri yerde de farklı sorunların beklediğini aktardı.
Cinkılıç, yiyecek ve giyecekleri olmayan binlerce kişinin, sığınabilecek bir yere de sahip olmadığını kaydederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
'Son dönemde Doğu Guta 'da yaşanan insanlık dışı katliamlar, tüm insanlığın vicdanını derinden yaraladı. Guta 'da yaşayan mazlum halkın çocuk, kadın, yaşlı demeden katledilmeleri, Van halkının da yüreğini sızlattı. Guta 'daki mazlum halkın kuşatma bölgesinden çıkarılması ve güvenli bölgelere ulaştırılmaları, beraberinde insani yardım çalışmalarına hız verilmesini sağladı.
Van İHH gönüllülerinin çalışmalarıyla gıda, un, ilaç ve giyim malzemelerinden oluşan bir tır insani yardım, Guta 'dan tehcir edilen kardeşlerimize gönderildi. Şu an binlerce insan halen gıda, giyim, temizlik malzemesi ve barınma gibi birçok ihtiyaca muhtaç. Türkiye ve Van halkı, tüm krizlerde olduğu gibi yine mazlum kardeşlerinin yanında oldu. Yardım çalışmalarımız devam edecek.'