Van'ın Muradiye ilçesinde bazı mahallelerde su hatlarının geçtiği güzergahların üzerine evlerin yapıldığı görülürken, onarım sırasında ciddi güçlüklerle karşılaşılaştığı ve ekiplerin arıza durumunda onarım için zor durumda kaldığı açıklandı. Gelen şikayetleri değerlendiren VASKİ Muradiye ekipleri, hatların evlerin altından geçtiğini belirledi.

Daha önceki dönemden kalan bu sorunun giderilmesine yönelik çalışma yapan VASKİ ekipleri, arıza bildirimi sırasında değişim gereken hatları değiştirerek sorunu giderdiler.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) ekipleri, ilçelerde sürdürdükleri çalışmalarda daha önce plansız ve rastgele yapılan bazı garip uygulamalarla karşılaşıyor.

Van'ın Muradiye ilçesinde VASKİ ekipleri su hatları onarımı sırasında ilginç bir detayla karşılaştı.

Su borularının değişiminin yapılacağı Karahan mahallesine gelen ekip, yaptığı incelemede su hatlarının üzerine evlerin yapıldığını tespit etti. Bu hatların değişimi için çalışmaların yapıldığı duyuruldu.

Sık sık arızaların oluşumundan şikayetçi olan mahalle halkı VASKİ ekiplerine başvurdu. Şikayetler üzerine harekete geçen ekip, hatların geçtiği güzergah üzerinde kapsamlı çalışma başlattı.

Su hatlarını yenilemek için gelen ekip boruların evlerin altından geçtiğini görünce şaşkınlık yaşadı. Ekipler söz konusu arıza yerinde ki hatları değiştirerek yeniledi.

Ayrıca aynı durumda ki Yenişehir Mahallelerinde de evlerin altından geçen hatların bir kısmı değiştirilerek, yeni hat çekimi yapıldı.(İLKHA)