ABD Savunma Bakanı Jim Mattis 'Biliyorsunuz PKK, ABD tarafından bir terör örgütü olarak tanınıyor. PKK'nin Sincar bölgesinden çekildiğini görmek istiyoruz.' dedi.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ABD Savunma Bakanlığındaki (Pentagon) basın ofisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Sincar bölgesindeki PKK varlığının Türkiye'yi tehdit ettiğini ifade ederek 'PKK'nin Sincar bölgesinden çekildiğini görmek istiyoruz.' dedi.

Mattis, 'Kuzey Irak'ta sınırın hemen karşı tarafında yer alan Sincar'da PKK'nin Türkiye'ye yönelik tehdidi var. Biliyorsunuz PKK, ABD tarafından bir terör örgütü olarak tanınıyor. Pek çok masum Türkiye vatandaşını öldürdüler ve PKK'nin Sincar bölgesinden çekildiğini görmek istiyoruz.' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Sincar bölgesinde PKK'ye yönelik muhtemel bir operasyonuna ABD'nin destek olup olmayacağına ilişkin ise Mattis, gelecekteki operasyonlar hakkında bilgi vermeyeceğini söyledi.

Mattis, Menbic'e yönelik herhangi bir hareketlilik görmediklerini, burası konusunda Türkiye ile herhangi bir tıkanıklık olmaksızın görüşmelerin devam ettiğini de ifade ederek, 'Bunu çözeceğimiz konusunda iyimserim. Daha önce de zor zamanlarımız olmuştu. Türkiye bir NATO ortağıdır ve birbirimizin yanında durduk. Suriye'de özellikle bazı konularda ciddi anlaşmazlıklarımız oldu. Ancak bunlar görüşmelerimizin açıklığı ve sıklığını etkilemedi. Bunu da aşacağız.' ifadelerini kullandı. (İLKHA)