Mısır direnişinin sembol isimlerinden olan Esma Biltaci'nin annesi, Allah yolunda ölmeyi göze alabilen nesiller yetiştirmekle sorumlu olduklarını söyledi.
İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Genel Merkezi Bahariye Mevlevihane'sinde 'Anadolu İrfanından Ümmet Coğrafyasına' konulu program düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İMH Hanımlar Birimi Başkanı Meryem Terzi yaptı.
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimine değinen Terzi, 'Biz aslında darbe yaşamadık, bir işgal girişimi yaşadık. Bu gibi girişimlerin yaşanmaması için sadece olaylar olduğu zaman harekete geçen bir camia olmak istemiyoruz. Her zaman hareketli olan, her zaman uyanık olan bir ümmet olmak istiyoruz.' dedi.
'BU DÜNYANIN BİR İMTİHANDAN İBARET OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ'
İMH Anadolu Koordinatörlüğü Başkan Yardımcısı Zülal Bakkaş, imtihan dünyasında birçok musibetlerle karşılaşabileceklerinden bahsederek, 'Yeryüzünde iyilerin ve kötülerin savaşı İslamiyet'ten önce de olduğu gibi İslamiyet'ten sonra da artarak devam etmiştir. Bizler bu dünyanın bir imtihandan ibaret olduğunun farkındayız. İslam yeryüzüne hakim olana kadar, Allah nurunu tamamlayıncaya kadar mücadelemize devam etmeliyiz. 'Allah nasıl olsa sahip çıkar.' diye meydanları boş bırakamayız.' ifadelerini kullandı.
Mısır direnişinin sembol isimlerinden olan Esma Biltaci'nin annesi Sena Biltaci ise İslam'da kadının yerinin önemine vurgu yaptı.
'BİZLER ALLAH YOLUNDA ÖLMEYİ GÖZE ALABİLEN NESİLLER YETİŞTİRMEKLE SORUMLUYUZ'
Kadının, toplumun yarısı olduğunu dile getiren Biltaci, şunları söyledi: 'Bizler, başları dik, Allah yolunda ölmeyi bile göze alabilen nesiller yetiştirmekle sorumluyuz. Birliğini koruyan toplumları kimse bölmeye cesaret edemez. Bu yüzden ümmet bilincinde birlik olup, Kudüs'ün israilin başkenti olmasına müsaade etmemeliyiz. Eğitim, bilim ve eylem içerisinde hareket ederek İslamiyet'in öncü şahsiyetleri olmalıyız.'
Program, konuşmaların ardından hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. İLKHA