HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:'28 Şubat yargısı pek çok insana kıydı. Bu kıyımların belki en önemlilerinden biri, brifing alan hakimlerin, mahkeme üyelerinin İslami kesimlerde yaptıkları kıyımdır'

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, '28 Şubat yargısı pek çok insana kıydı. Bu kıyımların belki en önemlilerinden biri, brifing alan hakimlerin, mahkeme üyelerinin İslami kesimlerde yaptıkları kıyımdır.' dedi.

Van il kongresi Kur'an kerim tilavetiyle başladı, Kur'an-ı kerim tilaveti Ardından Van il başkanı Rasim Sayğın bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Van il başkanı Rasim Sayğın, Türkiye'de de HÜDA PAR siyasetin mihenk taşı olmuştur. Zira kuruluşumuzdan beri hep şunu söyledik biz Hakkı söyleyeceğiz velev ki bu bizim zararımız olsa dahi' dedi.

2013 yılı Şubat ayından bu yana Van il başkanlığı görevini Onur'la yürütmekteyim. Bu dönem içerisinde tamamen yabancısı olduğumuz bir alanda gözlerimizi açar açmaz kendimizi peşi sıra seçimlerin içinde bulduğunu söyleyen Sayğın: bir taraftan teşkilatlanma çalışmaları yürütürken, Diğer taraftan partimizin tanıtım ve seçim işlemini yaptık. İçinde 6 8 Ekim olayları, çukur siyaseti, seçim yaptırmamaya yönelik saldırıların olduğu, partimize yönelik yoğun engelleme ve baskılarla karşılaştık, Elhamdülillah dik durduk, eğilmedik, bükülmedik, geçen süre içerisinde 4 farklı seçim geçirip teşkilatlanmamızı da sağladık. Girmedik Hiçbir Sokak bırakmadık, önümüzde koyduğumuz program Neyse Aynen yerine getirdik, halkımızla iç içe olduk, Onların takdir ve sevgi saygılarını kazandık, bugün gerek ilimizde ve gerekse de Türkiye genelinde adından söz ettiren bir parti haline geldik. Bunu neden söylüyorum, kuyumcular ellerine geçen bir maddenin kalitesini ölçmek için o madeni bir taşa süreler O taş o madenin değerli olup olmadığını ortaya koyar, İşte o taşa mihenk taşı denilmektedir. Türkiye'de de HÜDA PAR siyasetin mihenk taşı olmuştur. Zira kuruluşumuzdan beri hep şunu söyledik biz Hakkı söyleyeceğiz, velev ki bu bizim zararımız olsun, kişisel hiçbir menfaat peşinden koşmadık, halka yalan söylemeyeceğiz, bu sözler söylenmiş olsun diye söylenmiş olan sözler değildir, fiiliyatta da bu sözünün Gereğini yaptık. Birçok meseleyle Hakkı söyleyip, Hakkı yaptık ki artık bize karşı Duranlar bile, bir süre sonra bizim söylediğimizi söylemeye başladılar. Kürt sorunu çözüm süreci 6 8 Ekim olayları İslam coğrafyasında yaşanan sorunlar, Aile ve Sosyal ilişkileri ile ilgili söylediklerimiz bunlardan birkaçıdır o kadar doğrudur ki artık HÜDA PAR Emin Parti olarak tanınmaya başladı. HÜDA PAR bir şey söylüyorsa doğrudur. Bizi tanıyanlar elimizden ve dilimizden Emin olurlar, İşte bu yüzdendir ki HÜDA PAR özgür ağırlığı olan partidir diyor rakiplerimiz, Özgür ağırlığımız halktan geliyor haklı olmaktan geliyor, işte hak kendini söyleyenlere tanıyorsa önce mihenk taşından HÜDA PAR'a bakıyor kararını öyle veriyor, bizi bu konuma getiren Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Değerli Misafirlerimiz hizmete başladığımızda halkımıza biz bildiğiniz siyasetçilerden olmayacağız dedik, Peki bizi farklı kılan şey neydi, Öncelikle yaptığımız tüm işlerde Rabbimizi razı etmeyi gözetleyenlerdeniz.'

'Adalet arayanlar 25 yıldır çığlık atıyor ama bunu duyanlar yok'

HÜDA PAR genel başkanı Yapıcıoğlu, kentteki bir düğün salonunda düzenlenen Van İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, yola çıkarken dile getirdikleri konulardan birinin de uluslararası düzendeki adaletsizlik olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Kurulunun yapısına itirazlarını parti programına eklediklerini, 15 kişilik güvenlik konseyinin daimi 5 üyesinin veto hakkının başlı başına adaleti zedeleyici bir şey olduğunu aktardıklarına değinen Yapıcıoğlu, bugün ülkenin iki numaralı koltuğunda oturan TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da adaletin tesisi için BM yapısının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdiğini ifade etti.

Yapıcıoğlu, 28 Şubat'la ilgili yargıdan çok ciddi şikayetlerin bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İnsanlar adalet arıyor. Adalet arayanlar çığlık atacak duruma gelmişse ciddi sorun var.' dediğini belirterek, şöyle devam etti:

'Adalet arayanlar 25 yıldır çığlık atıyor ama bunu duyanlar yok. Adalette sorun var ama o adalet birileri için sorun olmaktan çıkıyor. 28 Şubat yargısı pek çok insana kıydı. Bu kıyımların belki en önemlilerinden biri, brifing alan hakimlerin, mahkeme üyelerinin İslami kesimlerde yaptıkları kıyımdır. 'Gözünün üzerinde kaşın var' diyerek ağır cezalar verdiler. FETÖ yargısı yine böyle. Bunların zulmettiği insanların bir kısmı, mesela omuzu kalabalık olanlar, sosyal mevkisi yüksek olanlar ya da basında popüler olan insanlar, çıkarılan bir kanunla Anayasa Mahkemesine müracaat ettiler. Kararları aldılar ve tahliye oldular. Ama 28 Şubat'a giden süreç ve sonrasında ciddi cezalar almış ve 20 yıla aşkın süredir cezaevinde olanlar halen bu mağduriyeti yaşamaya devam ediyorlar.'

Hükümetin vergi yükünü hafifletecek bazı çalışmalar başlattığına dikkati çeken Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Şimdi vergi yükünü hafifleteceğiz diye hükümet bazı çalımalar başlatıyor. O yükü hafifletecek her çalışma değerlidir. Biz teşekkür ederiz. Yıllardır bu konuda çağrı yapıyoruz. 2012'de şu anda mecliste grubu bulunan partiler bir anayasa uzlaşma komisyonu oluşturdu. 4 parti anlaştı asgari ücrette vergi alınmayacak diye. İmzalar atıldı. Sonra komisyon bazı maddelerde anlayamayınca komisyon dağıldı ve anayasa değişikliği rafa kalktı. Biz diyoruz ki, 2012'de bu millete verilen söz var. O söz asgari ücreti vergiden arındırmak şeklindedir. Bunu yerine getirin. Biz bunu her yerde hatırlatacağız.'

Konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut başkan Rasim Sayğın, yeniden HÜDA PAR Van il başkanı seçildi.(Yunus Tuğrul-Van Olay)