Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ)nin Erciş şubesi çalışanları, yaptıkları zorlu mücadeleden dolayı Genel Müdürlük tarafından ödüllendirildi.

Geçtiğimiz günlerde Erciş Yangın Tepe kırsalında arızalanan Ergücü ve Deliçay mahallelerine su veren hattın onarımı için giden ekipler yolun kardan kapalı olmasından dolayı arıza yerine ulaşamamıştı. Bunun üzerine mahalle halkından da destek alan ekipler, karla kaplı 6 kilometrelik yolu yaya giderek su arızasını gidermiş iki mahalleye yeniden su verilmişti.

Yaptıkları başarılı ve özverili çalışmalar ile yazılı ve görsel basında geniş yer tutan VASKİ Erçiş şube çalışanları, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'ın talimatlarıyla ödüllendirildi.Törene İl dışında olmasından dolayı katılamayan Genel Müdür Ali Tekataş'ı temsilen Genel Müdür Yardımcısı Nazım Akman, İşletmeler Dairesi Başkanı Bahattin Önder ve VASKİ Erçiş Şubesi Müdürü Nuri Çiftçi de katıldı.

VASKİ Erçiş şubesi hizmet binasında çalışanlarla bir araya gelen VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nazım Akman, çalışanlarla kısa süre sohbet etti.

Yapılan işin takdire şayan olduğunu belirten Akman, ''İki mahallemizin suyu donmuş, mahalle halkı susuz kalmıştı. 6 km' lik yolu zorlu hava şartlarına rağmen yaya gidip arızayı onarıp aynı şekilde yaya olarak gelmeleri büyük bir başarıdır. Bundan dolayı arkadaşlarımızı takdir ettik manevi değeri olan hediyelerimizi verdik. Van'da bazı kırsal kesim yerleşim yerlerinin coğrafi şartları hizmeti daha da zorlaştırıyor. Ancak bizim fedakar çalışanlarımız yine de zorlukları aşarak halka hizmeti ulaştırıyorlar. Kendilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum'' dedi

Hizmet vermek için zorlu yolları aşan VASKİ Erçiş Şubesi çalışanlarından Celal Zorer '' kış mevsiminden dolayı arazi engeli vardı. 1826 rakımlı tepedeki arızaya araçla ulaşmak zordu. Yaklaşık 6 km yolu yaya gitmek ve malzemelerimizi sırtımızda götürme kararını aldık. İnsan boyunu aşan karları adeta yararak tünel açılmış gibi arıza yerine vardık. Arızayı giderdik ekip arkadaşlarımızla birlikte tekrar yaya olarak geri geldik. Bugün aynı durum olursa ben ve arkadaşlarım aynı görevi yine severek yaparız.'' şeklinde konuştu.(İLKHA)