Peygamber Sevdalıları Platformunun Bitlis'te düzenlediği Siyer Sınavı için bazı köylerde okul tahsis edilmeyince katılımcılar, taziye evinde sınava girdiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde 'O'nu Oku O'nu Yaşa' sloganıyla gerçekleştirilen Umre Ödüllü Siyer Sınavı'na yaklaşık 300 bin kişi katıldı.

Türkiye'nin 75 ilinde bu sınav düzenlenirken, Bitlis genelinde 5 bin 230 öğrenci sınava kayıt yaptırdı. Şehrin en ücra köylerinden kayıt yapanlar, büyük bir heyecanla sınavın yapılacağı günü iple çektiler.
Sınava bir hafta kala Bitlis Valiliği başta olmak üzere bütün yetkili kurumlardan gerekli izinler alındığı için okullar ayarlandı ve sınava girenlere, sınava girecekleri okul ve sınav bilgileri mesaj yoluyla gönderildi.

Valilik, imam hatip okulları ve birkaç yatılı ilköğretim bölge okulu (YİBO) dışındaki okullarda sınav yapılmayacağına dair sınavdan bir gün önce platform yetkililerine bilgi verdi.

Platform yetkililerinin bütün çabalarına rağmen okullar ayarlanamadı. Dün sabahın erken saatlerinden itibaren kilometrelerce yol kat ederek okullara gelen katılımcılar, valiliğin bu engellemesine tepki gösterdiler.

Bu durumda bazı katılımcılar, kilometrelerce yol kat edip, şehir merkezi, ilçe ve beldelere giderek buralardaki okullarda sınava katıldılar.
Boğazönü (Parsink) köyü sakinleri ise Siyer Sınavı için okulların verilmemesinin kabul edilemez olduğunu dile getirerek, taziye evini sınav için hazır hale getirdiler.
Taziye evine evlerden masa ve sandalyeler taşınıp, sobalar yakıldıktan sonra sınav gerçekleştirildi. İLKHA