Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde İstanbul'un Avrupa yakasının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir ve Balıkesir kıyıları ile gece saatlerinde İstanbul'un Avrupa yakasının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; akşam saatlerinde Edirne'nin güney ilçeleri ve Gelibolu Yarımadası'nda, gece saatlerindeyse Çanakkale ile Edremit Körfezi çevresinde yer yer kuvvetli (21-40 kg/m2) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

Toz taşınımı uyarısı!

Kuzey Afrika kaynaklı toz oluşumunun kuvvetli hava akımları ile taşınarak sabah ilk saatlerden itibaren Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu'da etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, yağış alan yerlerde çamur yağışları) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Türkiye'nin kuzeybatısında beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; akşam saatlerinde Edirne'nin güney ilçeleri ve Gelibolu Yarımadası'nda, gece saatlerindeyse Çanakkale ile Edremit Körfezi çevresinde yer yer kuvvetli (21-40 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve benzeri) dikkatli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Trakya ile zamanla Çanakkale ve İstanbul'un Avrupa yakasının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Edirne'nin güneyi ve Gelibolu Yarımadası'nda, gece saatlerindeyse Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin güney ve doğusunda sabah ilk saatlerden itibaren toz taşınımı tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren İzmir ve Balıkesir kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'de sabah ilk saatlerden itibaren toz taşınımı tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Batı kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde toz taşınımı tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ilk saatlerden itibaren toz taşınımı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Sinop ve Kastamonu kıyılarının sisli geçmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'de toz taşınımı bekleniyor. Sabah saatlerinde Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı bulutlu 24°C

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 17°C

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 22°C

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 14°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Avrupa yakası sağanak yağışlı 16°C

Manisa: Parçalı ve çok bulutlu 21°C

Trabzon: Parçalı ve sabah saatlerinde çok bulutlu 17°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu 20°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Avrupa yakası sağanak yağışlı 16°C

Van : Parçalı ve çok bulutlu 21°C (İLKHA)