Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın, kullanıcıdan habersiz video ve fotoğraf çektiği belirtildi.

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta Skygofree isimli malware (bilgisayar ve ağ üzerindeki herhangi bir sisteme sızmak ve zarar vermek için geliştirilen bir tip yazılım) keşfedildi.

2014'te ortaya çıkan ilk sürümünden bu yana sürekli geliştirilen yazılımda, ele geçirilen cihaz belirli bir yere girdiğinde çevredeki konuşmaları ve sesleri dinleme özelliği bulunuyor.

Yazılımın gelişmiş ve gizli diğer özellikleri arasında erişilebilirlik hizmetlerini kullanarak WhatsApp mesajlarını çalmak ve ele geçirilen cihazı saldırganlar tarafından kontrol edilen Wi-Fi ağlarına bağlamak gibi işlevler bulunuyor.

Yazılım, resim ve video çekebiliyor; cihazın hafızasındaki arama, SMS, konum, takvim kayıtlarını ve işle ilgili bilgileri ele geçirebiliyor.

Yazılım, sahip olduğu diğer bir özellik sayesinde önde gelen bir cihaz markasının pil koruma yöntemini de atlatıyor. Kendisini, 'korunan uygulamalar' listesine yerleştiren Skygofree, böylece ekran kapandığında otomatik olarak kapanmıyor.

Kaspersky Lab'in yaptığı incelemeye göre yazılım da en çok bu yıl içinde yayılmış. Yazılımı yayma çalışmaları halen devam ediyor. Dağıtım için kullanılan en son alan adı Ekim 2017'de alınmış. Elde edilen veriler yazılımın bugüne kadar birçok kişiyi etkilediğini gösteriyor. (İLKHA)