Van Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, 'İlçemizde yapılacak konaklarla yeni bir şehir inşa ediyoruz. Yeni Gürpınar'ı inşa sürecinde herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz' dedi.

Kaymakam Doğramacı, Atatürk Ortaokulu Konferans Salonunda muhtarlarla bir araya geldi. Burada konuşan Doğramacı, memurların tamamının Van'da kaldığını, artık bu kan kaybının önüne geçerek ilçeye ekonomik bir canlılık katmak gerektiğini belirtti.

Bahçeleri, parkları ve spor merkezleriyle herkesin gıpta ile bakacağı bir yaşam alanı inşa edeceklerini aktaran Doğramacı, şöyle devam etti: 'Vatandaşlarımızın yapacağımız konaklardan en iyi şekilde faydalanmasını istiyoruz. 'Gürpınar'da otur Van'da çalış' diyoruz çünkü buradan Van merkeze sadece 15 dakikada gidilebiliyor. İlçemizde yeni bir şehir inşa ediyoruz. Yeni Gürpınar'ı inşa sürecinde herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde daha yaşanabilir bir Gürpınar inşa edeceğiz. El birliğiyle bu fırsatı iyi değerlendirelim. Bu fırsatı kaçırırsak bir daha böyle bir yatırımın ilçeye getirilmesi zor olur. Bu nedenle böyle bir hizmeti elimizin tersiyle itmeyelim. Gürpınar tarihinde ilk kez böyle büyük bir yatırım fırsatı yakaladı. İnşallah 2018 yılının sonunda çok müstesna bir şehir inşa etmiş olacağız. Tamamen yeni bir şehir göreceksiniz. Bu anlamda kaynaklarınızı en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Burada her kuruşunuza özenle sahip çıkıyoruz. 'dedi.(İLKHA)