Hakkari Kış Sporları Merkezi, DAKA desteğiyle büyüyor.

Van Kent Müzesi Projesi, Van Tekstilkent 2. Etap Alanının Yatırımlara Hazır Hale Getirilmesi Projesi ve Muş Lazer Kesim Makinesi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi ile birlikte Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2017 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında başvurusu yapılan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan 4 büyük projeden biri olan Hakkari Kış Sporları Kapasite Geliştirme Projesi hayata geçiyor.

5 Ocak Cuma günü saat 14:30'da Hakkari Valiliği'nde Hakkari Valisi Sn. Cüneyit Orhan Toprak'ın katılımlarıyla lansmanı yapılacak proje kapsamında 2009-2010 yıllarında yapılarak faaliyete alınan Hakkari merkez ilçeye yaklaşık 12 km mesafede bulunan Mergabüt Kayak Merkezi'ne 1.600 m hat boylu 4 oturaklı telesiyej yapımı, sedyeli kar motosikleti alımı, kar üstü pist hazırlama aracı alımı, giriş kapısı, turnike sistemi, aydınlatma, kamera sistemi, güvenlik ve danışma bürolarının tamamlanması ve tesis kapasitesinin artırılması gibi çalışmalar öngörülüyor.

Daha önce 2015 yılında DAKA desteği ile kayak evi, 2016 yılında KDRP desteği ile kafe restoran açılan, 2017 yılı kış sezonunda ise her gün hizmet vermeye başlayan merkezin özellikle genç nüfus başta olmak üzere hem yerel halka hem de sporculara hizmet vererek hizmet kalitesi yüksek, eksiksiz bir kompleks halini alması amaçlanıyor.

Hakkari İl Özel İdaresi'nin uygulayıcı, Hakkari İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün işletmeden sorumlu olacağı projede Hakkari İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Hakkari Kayak Antrenörleri Gençlik ve Spor Kulübü, Hakkari Emek Spor Kulübü, Hakkari Gençlik ve Spor Kulübü, Hakkari Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü de iştirakçiler olarak yer alacak. Yaklaşık tahmini 10,5 milyon TL bütçeli projenin % 75'i Ajans tarafından finanse edilirken % 25'lik kısmı Hakkari İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak. 24 ay içinde tamamlanması planlanan proje ile birlikte, 3.400 çocuk ve gencin kış sporları eğitimi alması, 15.000 çocuk ve gencin tesisten faydalanarak kış sporları ile tanışmaları ve spor yapmaya, sağlıklı yaşamaya yönelmeleri, yerel halk tarafından kullanım oranının artırılması, özellikle hafta sonları 3.000 civarında ziyaretçi ağırlanması, bir kış sezonu içerisinde ise yaklaşık 87.500 ziyaretçi sayısına ulaşılması ve kış sezonunda 24 kişi olan istihdam sayısının 44'e çıkarılması hedeflendiği belirtildi.İLKHA