Eğitim Bir Sen Van şubesi İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşanan ve okul müdürünün ölümü ile sonuçlanan şiddet olayını, düzenlediği bir basın açıklaması ile kınadı.

Eğitim Bir Sen Van şubesi İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşanan ve okul müdürünün ölümü ile sonuçlanan şiddet olayını düzenlediği bir basın açıklaması ile tel'in ederek, yaşanan bu tür menfur olaylar karşısında yetkilileri tedbir almaya çağırdı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir Sen Van şube başkanı Osman Ayşin, eğitimcileri hedef alan ve kötü sonuçlara yol açan şiddet sarmalının her bakımdan üzücü olduğunu söyleyerek, 'İzmir'in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, öğrencisi tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybetmiştir. Öğretmenimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, tüm eğitim camiasına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.' dedi.

'Sebebi ne olursa olsun okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket edilmesi kabul edilemez'

Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesinin kabul edilemez olduğunu ve bu durumun, şiddetin vardığı noktayı açıkça ortaya koyduğunu belirten Ayşin, 'Aynı gün Iğdır Merkeze bağlı MEV Anadolu Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise, saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken, gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğramış, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınmıştır. Öğretmenimize acil şifalar diliyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz'

Bu saldırıların geleceğimizi kararttığı ve eğitim camiasını tedirgin ettiğini belirten Aşin, saldırıların aynı zamanda birçok mağduriyete de neden olduğunu söyledi.

Ayşin, şöyle devam etti:

'Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız. Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız.'

'Eğitimin aktörü olması gereken öğretmenler figürana dönüştürüldü'

Son dönemlerde öğretmenlerin emeğinin yok sayıldığını ve itibarsızlaştırıldığını söyleyen Ayşin, eğitimin aktörü olması gereken öğretmenlerin neredeyse bir figürana dönüştürüldüğü ve eğitimdeki etki alanının daraltıldığını söyledi.

Ayşin, 'Bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hale getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir. Giderek artış gösteren, bazısı ağır yaralama, bazısı da cinayetle neticelenen bu saldırılar karşısında öğretmenlerimiz kendilerini savunmasız hissetmekte, yetkililerden caydırıcı tedbirler, mesleğin itibarını artıracak politikalar beklemektedir.' dedi.

Açıklamada; saldırılar sonucu hayatını kaybeden öğretmenlere Allah'tan rahmet, saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletin Ayşin, şiddete başvuranları ise kınadıklarını söyledi. (Yunus Tuğrul - İLKHA)