Gürpınar Belediyesi tarafından 'Kentsel dönüşüm projesi' kapsamında ilçe merkezinde yapımına başlanan 'Merkez Dükkanlar Projesi'nde son aşamaya gelindi.

Van'ın Gürpınar ilçesinde belediye tarafından ilçe merkezinde başlatılan ve şehrin çehresini değiştirecek 'Merkez Dükkanlar Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Metruk konumda olan 47 yapının yıkılması ve ardından başlatılan inşaat çalışmalarının yüzde 85'i tamamlandı. Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan yeni tam donanımlı yapılar, önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak.

İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, herkesin gıpta ile bakabileceği bir şehir inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.

Gürpınar için tasarlanan projelerin hayata geçirilmeye başlandığını ifade eden Doğramacı, şöyle konuştu:

'Devletimizin kaynaklarını milletimizin hizmetine sunmak için çıktığımız bu yolda çalışmalarımız ilk meyvesini vermeye başladı. İlçeye yeni bir görünümüm kazandıracak projemiz, şimdiden büyük heyecan oluşturdu. Projenin büyük bir kısmı tamamlandı. Çalışmalarımızda vatandaşın desteğini alıyor olmamız bizin için çok kıymetli. Bu bir yenileme değil, değişim ve dönüşümün ilk adımıdır. Bu nedenle şehrimize yeni projeler ve yeni yollar kazandırmak için de büyük uğraş veriyoruz. Burada huzur içerisinde yaşamak için şehrimizi elbirliğiyle kalkındırıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde başka projeleri de hayata geçirerek, vatandaşlarımızın hak ettikleri güzel şehrimize kavuşacağız. Proje şimdiden ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun ' (İLKHA)