Van'ın Gürpınar ilçesindeki Necip Fazıl Kısakürek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 'Kudüs Bizimdir' programı düzenlendi.
Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Ortaokulunun konferans salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması ve şiir dinletisinin ardından Kudüs konulu belgesel filmi izletildi. Öğrencilerin Kudüs'ün önemine vurgu yapan gösterisinin ardından program, slayt gösterisiyle devam etti.

Programda konuşan Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, gençlerin Kudüs ile ilgili dertlerini ve kaygılarını dile getirdiği etkinliğin önemine vurgu yaparak, şöyle devam etti.

'Öncelikle Kudüs'ün ne olduğu hususunda bizler hem tarihsel olarak hem de dini olarak ciddi manada eksiğiz. Kudüs nedir? Kudüs'te insanların attığı taşın anlamı nedir? Tarihte Kudüs neresidir? Aslında hep beraber bunları öğrenmedikçe Kudüs meselesini anlayamayız. Eğer Kudüs'ü gerçekten anlamak istiyorsak, dinler tarihini iyi bilmememiz gerekiyor. Hz. Süleyman'dan Hz. Peygamberimize kadar Kudüs ile ilgili her şeyi bilirsek, o zaman Kudüs ile ilgili bir şeyler yapabiliriz. Bizim için önemli olan zalimin zulmüne karşı koymaktır. Bir yerde zulüm, zalim ve haksızlık varsa bizim için aslında Kudüs orasıdır. Nijerya'da bir çocuğun gözünde yaş akıyorsa, birileri zulüm yapıyorsa bizim için Kudüs orasıdır. Önce zihnimizde ve kalbimizdeki işgali kaldıralım. Bizim her şeyi doğru anlamamız lazım. Allah kullarına adil olmayı ve zulme karşı göğüs germeyi emrediyor. Bundan dolayı önce Kudüs'ü kendi zihnimizde ve kalbimizde anlamamız gerekiyor. Bu kapsamda bilinçli bir nesil yetiştirelim. Daha çok okuyalım ve kendi alanında en iyi olan gençler olarak yetişelim. Kudüs bizim kanayan yaramız. Kudüs bir mihenk taşıdır. Bu hususta Allah aşkına dosdoğru olun ve çok çalışın ki bu gibi programlarımızı artık Kudüs'te yapalım.'

Program, İlçe Müftüsü Alaaddin Hançer'in Kudüs için okuduğu duanın ardından sona erdi.(İLKHA)