Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Bejingir'den Van merkez ve üç ilçeye su veren ana isale hattında devam eden çalışma nedeniyle su kesintisi yapılacağını duyurdu.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Bejingir'den Van merkez ve 3 ilçeye su veren ana isale hattında ki arıza ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

VASKİ'den yapılan açıklamada, 13.12.2017 günü için bir günlük su kesintisine gidileceği yönünde yapılan duyuruda ifade edilen bir günlük su kesintisinin, arızanın büyüklüğü nedeniyle uzatıldığı belirtilerek, 'Su isale hattında ki arızanın büyüklüğü, ana su kaynağı ile olan uzaklığı, su basıncının düşmemesinden dolayı, kesintinin biraz daha uzayacaktır. Su arıza ekipleri geceli gündüzlü, olumsuz hava şartlarına rağmen çalışmalarını sürdürmektedirler.' denildi.

Perşembe günü (bugün) akşam saatlerinde su kesintisinin yaşandığı Van merkez ile Edremit, Gevaş ve Gürpınar'a ilçelerine yeniden su verilmeye başlanacağı ifade edildi. (İLKHA)