Van Gürpınar ilçesinde dün başlayan ve gece saatlerinde etkisini arttıran kar yağışıyla beraber Gürpınar Belediyesi karla mücadele çalışması başlattı.
Ekipler hem merkez hem de kırsal mahallelerde yolların açılması için yoğun mesai yapıyor.
İlçe merkezinde vatandaşların daha rahat ulaşım sağlaması için de seferber olan ekipler, kar küreme araçlarıyla da kaldırımlardaki kar yığınlarını kaldırıyor. Kırsal mahallelerde olası acil vakalara ulaşmak için de ekipler hazır bekletiliyor. Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, ilçe genelinde etkili olan kar yağışıyla beraber ekiplerin kapsamlı olarak çalışma yürüttüğünü belirtti.
Vatandaşları asılsız ihbarlar konusunda uyaran Kaymakam Doğramacı, şöyle devam etti:
'Tüm iş makinelerimizle karla mücadeleye başladık. İlçe olarak çok geniş bir alana sahibiz. Bu nedenle vatandaşlarımızın biraz sabırlı olmalarını bekliyoruz. Açamayacağımız hiçbir yol ve ulaşamayacağımız bir mahallemiz kalmayacak. Vatandaşlarımızın da asılsız ihbarlar konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu konuda asılsız ihbarda bulunduğunu tespit ettiğimiz kişiler hakkında işlem başlatacağız. Vatandaşlarımızın da bu konuda ekiplerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz. 'denildi. İLKHA