Erkan Karadağ / Van Olay
ÖSYM ALES başvurusunu kaçıran adaylar için ALES geç başvuru fırsatını tanıdı. ÖSYM'nin sunmuş olduğu şartlar sınava girecekleri mağdur ediyor.

ALES ile akademik kariyerine devam etmek isteyen veya yüksek lisans yapmak isteyen adaylar için gerekli olan ALES başvurusu için son gün 4 Ekim'di. ÖSYM bu tarihe yetişemeyen adaylar için ALES geç başvuru fırsatını sınav ücretini artırarak ve sadece Ankara'da sınava girebileceği şartıyla sağladı.

ÖSYM, ALES başvuru ücretini 90 TL olarak belirlemişken, Kayıt yapmayan kişiler için ALES geç başvuru fırsatını tanıdı. Fırsatı değerlendirmek isteyen adayların 18 Ekim 2017 tarihinde 135 TL olarak belirlenen ücret karşılığında başvuru yapılabileceği ve ALES geç başvuru fırsatını değerlendiren adayların 19 Kasım'da gerçekleşecek olan ALES sınavına yalnızca Ankara'da girebileceklerini belirtti.

ALES geç başvuru fırsatından yararlandığını ama vatandaşa verilen bu fırsatın içeriğindeki şartların mağduriyet yaşattığını dile getiren Yusuf Türk isimli vatandaş, İlk olarak sınav başvuru ücretlerinin artırılması ekonomik imkanlarımızı çok zorladığını belirtmek isterim. Bunun akabinde sınav giriş yerlerimizin sadece Ankara'da olması bizim için ekstra bir zahmet ve maddi bir külfet oluşturuyor. Sınav yerinin ikamet edilen illerde olması bizim için daha ekonomik ve daha rahat olacaktır. Yetkililerden isteğimiz sınav yerlerinin ikamet edilen illerde olmasıdır. Aksi takdirde ek süre verilerek giderilmek istenen mağduriyet, sınava girecek kişileri daha çok mağdur edecektir.