Darbe girişimi sonrasında telekomünikasyon şirketlerinden önlem açıklamaları geldi. Türk Telekom bir hafta boyunca ev telefonlarından 3 bin dakika ücretsiz arama yapılabileceğini duyururken, cep telefonu operatörlerinden de ücretsiz uygulama açıklamaları yapıldı.

Kesintisiz hizmet için yeni önlemler aldıklarını açıklayan Türk Telekom, alınan önlemleri şöyle sıraladı: 'Mobil hatlı müşterilerimizin kullanımı için ücretsiz dakika ve internet yüklemesi, Tüm Türkiye'ye Türk Telekom Wi-Fi noktalarında bir hafta boyunca ücretsiz internet kullanımı, Tüm Türkiye'de bir hafta boyunca ankesörlü telefondan şehiriçi ve şehirlerarası aramalarda ilk 5 dakika ücretsiz konuşma, Tüm Türkiye'de ev telefonu kullanan bireysel müşterilerimize bir hafta boyunca şehir içi ve şehirlerarası 3 bin dakika ücretsiz konuşma.'

Açıklamada ayrıca 17 Temmuz Pazar günü tüm Türk Telekom ofislerinin müşterilerin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak üzere açık olacağı belirtildi.

Vodafone, Hizmetlerin aksamadan sürdürülmesi adına tüm önlemleri aldığını açıkladı.

Darbe girişiminin kınandığı açıklamada, 'Vodafone Türkiye olarak bu süreç boyunca kesintisiz hizmet vermeyi sürdürmek üzere tüm önlemleri almış bulunmaktayız. Acil iletişim ihtiyaçlarına destek olmak için tüm abonelerimize hafta sonu geçerli ücretsiz 150 dakika konuşma ve 250 MB internet tanımlanmaktadır.' ifadelerine yer veridi.

Turkcell de kesintisiz iletişimin sağlanması için gerekli tüm önlemlerin alındığını duyurdu.

Yapılan duyuruda 'Vatandaşlarımızın acil iletişim ihtiyaçlarını karşılayıp yakınlarına ulaşabilmeleri için tüm Turkcell'lilere ücretsiz konuşma, SMS ve internet yüklemesi yapılacaktır.' denildi. (Aydın Vural - İLKHA)