Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilere yönelik yüz yüze verilen ücretsiz dersler yarın başlayacak.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilere yönelik yüz yüze verilen ücretsiz dersler, güz dönemi için 14 Ekim 2017 tarihinde başlayıp, 12 Ocak 2018 tarihinde sona erecek.

Derslere katılmak isteyen öğrenciler, genel kuralların yanı sıra, hem Anadolu Üniversitesi hem de yüz yüze öğretim gördükleri üniversitelerin bütün disiplin kurallarına uymak zorundadırlar. Ders programları, güz dönemi için eylül ayının son haftası içinde, bahar dönemi içinse mart ayının ilk haftası içinde derslerin yapılacağı binalarda, Açıköğretim bürolarında ve https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinde ilan edilecektir.

Dersler, resmi tatil günleri (29 Ekim, 31 Aralık, 1 Ocak, 16 Nisan, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs), Açıköğretim sınavlarının yapıldığı günler ve Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılabilecek tatil günlerinde yapılmayacaktır. Merkezlere göre, hafta içi akşamları veya hafta sonları yapılan yüzyüze dersleri için hiçbir ücret alınmamakta, öğrenci kimliği/öğrenci tanıtım kartı gösterilerek dersliklere girilebilmektedir. Yüz yüze verilen derslere katılım zorunlu değildir.

Yüz yüze öğretim hizmetlerine ilişkin olabilecek değişiklikler ve gelişmeler, illerdeki AÖF büroları, Anadolu Üniversitesinin internet sayfası ve basın aracılığıyla duyurulacaktır.

Güz döneminde yüz yüze derslerin yapılacağı merkezler

Adana, Ankara (Gazi Üniversitesi - Beşevler), Ankara (Ankara Üniversitesi - Cebeci), Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir (Anadolu Üniversitesi - Yunusemre Kampüsü), Gaziantep, Hatay, İstanbul (Marmara Üniversitesi - Göztepe), İstanbul (Marmara Üniversitesi - Maltepe), İstanbul (Marmara Üniversitesi - Bahçelievler), İzmir (Dokuzeylül Üniversitesi - Buca), Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Van ve Zonguldak'ta yüz yüze dersler yapılacak.

Güz döneminde yüz yüze öğretim yapılacak dersler

Yüz yüze öğretim yapılacak dersler ise birinci yarıyıl için Matematik I, Genel Muhasebe I, İktisada Giriş I, Osmanlı Türkçesine Giriş I, İngilizce I ve Arapça I; ikinci yarıyıl için Mikro İktisat, İstatistik I, Arapça III; beşinci yarıyıl için Maliyet Muhasebesi, Finansal Yönetim I, İngilizce I; yedinci yarıyıl için Denetim olacak. (İLKHA)