​Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. Şu anda ÖSO yürütüyor, henüz askerimiz orada değil.' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar'daki kampına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

'İdlib'de ciddi bir harekat var'

Erdoğan, 'Fırat Kalkanı Harekatı'yla kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. İşte bugün örneğin İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. Halep'ten kaçmak suretiyle İdlib'e gelen kardeşlerimize, ne olursa olsun, 'İster ölün ister kalın' diyemeyiz. Onlara biz elimizi uzatmak durumundayız. Şu anda da bu adım atıldı, devam ediyor. Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına da asla izin vermeyeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının ardından gazetecilerin idlib'deki operasyona ilişkin sorularını yanıtladı.

'Henüz askerimiz orada değil'

Erdoğan, bir gazetecinin 'Türk askeri İdlib'de mi?' sorusunu, 'Şu anda Özgür Suriye Ordusu yürütüyor, henüz askerimiz orada değil.' diyerek cevap verdi.

Erdoğan, 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi bir yöntem mi kullanılacak?' sorusuna ise 'Boksa girildiği zaman yumruğun sayısı sayılmaz.' şeklinde yanıt verdi. (İLKHA)