​Üniversiteye giriş sisteminde yapılacak yeni değişikliğe göre YGS ve LYS ayrımı kalkacak ve sınavlar bir hafta sonunda çoklu oturum şeklinde tamamlanacak.

Yükseköğretim Kurulun (YÖK) üniversiteye giriş sistemindeki yeniliğe ilişkin bilgilendirmede bulundu.

YÖK'ten yapılan bilgilendirmeye göre, çalışmaların tamamlanması halinde üniversite sınavında yapılacak değişiklikle YGS ve LYS ayrımı kalkacak. Ayrıca yükseköğretim programlarına sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanları ile girilecek. Toplam 4 puan türü olacak ve baraj puan uygulaması yine devam edecek. Belli alanlarda, uygulanan başarı sıralaması şartı da aranacak.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, planlanan değişiklik hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

'Şu an uygulanan sistem iki aşamalı. İlki mart, ikincisi haziran ayında toplam 5 gün sürmektedir. Yeni düzenleme ile sınavı bir hafta sonunda başlayıp bitirmeyi planlamaktayız. Şu an var olan 18 puan türü yönetilmesi gereken süreci zorlaştırıyor. Bazı programlar için aday havuzunu daraltmakta. 18 puan türünü azaltmaya gidiyoruz. Temel olarak sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türleri olacak. Her bir puan türünde temel Türkçe ve matematiğin katkısı olacak. Türkçe ve matematik bu sınavın merkezinde olacak. Sorular eskisi gibi MEB müfredatından sorulacak.' (İLKHA)