İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesi vesilesiyle Kazakistan'ın başkenti Astana'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında gerçekleştirilen Arakan Müslümanları ile ilgili özel oturuma katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesi özel oturumunda, Arakan Müslümanlarıyla ilgili Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan ve kabul edilen nihaî rapor hakkında, 'Burada alınan kararların kalıcı olması ve gelecek kuşaklar için önemli izler bırakması hepimizin gayretlerine bağlıdır. Türkçemizde 'söz uçar, yazı kalır' şeklinde bir deyim var, bu masa etrafındaki tüm kardeşlerimin bu zirvede alınan kararların uygulanmasının takipçisi olacağına inanıyorum.' dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesi vesilesiyle Kazakistan'ın başkenti Astana'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında gerçekleştirilen Arakan Müslümanları ile ilgili özel oturuma katıldı. Oturumda, Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan Arakan Müslümanlarıyla ilgili nihaî rapor, İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerince kabul edildi.

Raporun kabulünün ardından söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvelerin karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve geleceğe yönelik hedefleri ele almak bakımından önemli olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Burada alınan kararların kalıcı olması ve gelecek kuşaklar için önemli izler bırakması hepimizin gayretlerine bağlıdır. Türkçemizde 'söz uçar, yazı kalır' şeklinde bir deyim var, bu masa etrafındaki tüm kardeşlerimin bu zirvede alınan kararların uygulanmasının takipçisi olacağına inanıyorum.' diye konuştu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ve Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin'e teşekkür

Zirveye başarıyla ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile zirveye katkılarından dolayı Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Daimi Komitesi Başkanı Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin'e teşekkürlerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin İslam alemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumun ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in zirveye katılan devlet ve hükûmet başkanlarının onuruna verdiği resmî öğle yemeğine katıldı.

Yemekle birlikte Kazakistan'daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana Uluslararası Havalimanı'na geçti ve Türkiye'ye dönmek üzere beraberindeki heyetle birlikte ülkeden ayrıldı. (İLKHA)