Van Olay/Haber Merkezi
Van İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne bağlı 112 Acil Sağlık Komuta Kontrol Merkezi ve İstasyon ekiplerinin haberleşme sistemine yenileniyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, 'Van ili nüfusu, ilçeleri ve köyleri ile birlikte toplam 1 milyon 100.190, yüz ölçümü 20.921 km²'dir. İlimiz 13 ilçesi bulunmakta, km²'ye 53 kişi düşmektedir.

Sağlık Müdürü Yanmaz, 112'nin kullandığı mevcut haberleşme ağının yalnızca şehir merkezinde yaklaşık yüzde 20 -25 seviyelerinde kapsama ağı ile yetersiz kaldığını söyledi.

Yanmaz, bu sebeple ilerleyen günlerde artacak olan ve şu an 33 adet olan mevcut 112 istasyonlarının tamamına güçlü bir kapsama ağı ile daha kaliteli ve net bir haberleşme ağı sunacak alt yapı çalışmalarının başlatıldığını ve tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi.
Yakın zamanda yenilenerek faaliyete geçecek olan 112 haberleşme ağı ile Van halkına sunulan 112 çağrı hattı ve ambulans ile acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve etkinliğinin arttırılacağını belirten Yanmaz, 112 K.K.M'nin günlük ortalama çağrı sayısının 9 bin civarında olduğunu ve günlük ortalama 250-300 civarında vakaya İl genelinde müdahale ettiklerini belirtti.

İl Sağlık Müdürü Yanmaz, hayata geçirilecek olan haberleşme ağının yaklaşık bir milyon 500 bin TL Maliyeti olduğunu ve bu desteği sağladıkları için Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkürlerini iletti. Ayrıca ilerleyen zaman sürecinde Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliği yetkilileri ve 112 personellerinin katılımı ile personelimize kullanıcı ve işletme eğitimi verileceğine değinen Yanmaz, yenilenen ağ ile bu sayede iletişim kurmakta güçlük çektiğimiz ilimizin en icra noktalarına kadar haberleşme ve iletişim imkanı sağlayarak hastalarımızın ekiplerimizle buluştukları an itibariyle daha yakından takip edileceğini ve acil sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve daha etkin bir şekilde kesintisiz olarak il genelinde verileceğini kaydetti.