Haber Merkezi
Tuşba Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün projesini yürüttüğü Yaz Spor kurslarını halkın hizmetine açtı.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün projelendirdiği Yaz Spor kursları halkın hizmetine açıldı.
Düzenlenen açılış programına Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Kaymakamı Meral Uçar, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, eğitmenler ve çok sayıda kursiyer katıldı.

İlk olarak futbol ve masa tenisi branş kurslarının açılışı yapılırken toplamda 15 adet yaz kursu halkın hizmetine açılacak. Yaz spor kurslarımızdan futbol ve masa tenisi kursuna katılacak olan öğrencilerin yaş grubu 7-14 arası olması, branşlardaki kursiyerlerin Van'ın Tuşba ilçesinde ikamet etmesi veya Tuşba ilçesinde okuyor olması gerektiği belirtildi.

Tuşba Belediyesi Kalecik Mahallesi Çok Amaçlı Spor sahalarında gerçekleştirilen açılışta konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 'Öncelikle buradaki eğitim kurslarımızın tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Her zaman dediğimiz gibi belediyecilik sadece yol, park yapmaktan ibaret değil; sosyal belediyecilik kapsamında her alanda daima vatandaşlarının yanında olmalı. Allah'a şükürler olsun belediye başkanlığına seçildiğimiz günden bu güne ilimize ve bölgemize sosyal belediyecilik anlamında çok şey kazandırdık ve yaptıklarımızla bölgemizde farkındalık oluşturmayı başardık.

Tabi bizim bu çalışmalarımızın asıl amacı ve en önemli yanı sürekli gençlerimizi gözümüzün önünde bulundurmak, gençlerimizin sokak alışkanlıklarının önüne geçerek kötü arkadaş ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Bu çalışmalarımızı yaparken kursiyerlerimizi sıkmadan spor ve kültürel alanlarda yeteneklerini gün yüzüne çıkararak yetenekli oldukları alanlarda gelişimlerine katkı sağlamak. Bugün Kalecik TOKİ Mahallemize kazandırdığımız bu güzel spor tesisimizde futbol ve masa tenisi kurslarımızın açılışını gerçekleştirdik. İnşallah! Bundan sonra ki günlerde tüm kurslarımızın açılışını gerçekleştireceğiz'' dedi.