Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu 45 bin öğretmen atamasında tarih 8 Mayıs olarak açıklandı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin yeni öğretmen atama müjdesinin ardından atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağıtımını bugün genel ilanlarını duyurdu. Özer, öğretmen ataması için ön başvuruların 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınacağını, atamaların ise 8 Mayıs'ta görüldüğünü bildirdi. 

Millî Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branşların bazılarında kontenjan dağılımını açıkladı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni öğretmen atama kurallarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Öğretmen adaylarımızın ön başvurusu ve sözlü sınav merkezi tercihleri ​​27 Mart-1 Nisan belgeleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alacakları sınav bölümleri 4 Nisan'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan'da açıklanacak. ailemize katılacak tüm öğretmen adaylarımıza hayırlı olmasını dileriz."

Bakan Özer, 45 bin öğretmen atamasına ilişkin branşlarda kontenjan dağıtımını da açıkladı.

Öğretmenlik için atamaya esas teşkilat eden 103 alandan atamaya işaret eden Özer, bu duyguları en fazla atama yapılacak beş alana ilişkin şu bilgileri paylaştı: "45 bin alımında öğretmenlik sınıf öğretmeniliği için 7 bin 878 kontenjan, kılavuz alanı 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı."

Özer, atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puanının esas alındığını ifade etti.

Son 20 yılın en büyük öğretmen ataması

Öğretmen atamalarının en fazla son 20 yılda kalmalarını hatırlatarak bu sayısının 500 binden 1 milyon 200 binlere ulaşmasını hatırlatan Bakan Özer, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünü yeni 45 bin öğretmen ataması, son 20 yılda bir defada yapılan ilk ve en büyük öğretmen ataması olacak.Bu yaratmayla Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitime verdikleri büyük destekleri için şükranlarımı sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Atama departmanı Alanlar İle Başvuruya Esas Olacak Taban Puan Ve Kontenjan Listesi için tıklayınız. (İLHA)