Umut Kervanı, Malatya’da, Bingöl TSO’nun bin kişilik verdiği katkıyla 5 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulundu.

Tüm İslam aleminin dört gözle beklediği mübarek Ramazan ayı, dün gece kalkılan sahur ve bugün açılan iftarla başladı.


Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, İho Ebrar ve Avrupa Yetim Eli, depremin vurduğu illerden Malatya’da yardımlarını sürdürüyor. Ramazan’dan önce her gün 3 öğün sıcak aş ikramında bulunan İslami yardım kuruluşları, Ramazan ayına girilmesiyle, sahur ve iftar yemeği ikramında bulunmaya başladı.



Kardeş kuruluşlar, Ramazan’ın ilk gününde Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın bin kişilik verdiği katkıyla 5 bin kişiye iftar yemeği verdi.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Malatya İl koordinatörü Behcet Sevgili, “Müslüman halkımız Ramazan ayının başlamasıyla oruç tutmaya başladılar ve bugün Allah’ın izniyle ilk iftarımızı açıyoruz. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası bin kişilik iftar ikramında bulundu. Toplamda 5 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyoruz. Katkılarından dolayı Bingöl TSO Başkanı Kadir Çintay, Yönetim kuruluna ve tüm üyelerine teşekkür ediyoruz.” dedi.



Sevgili, “Depremler olsun başka afetler olsun Allah’ın izniyle hayata tutunmaya, Allah’a kul olmaya ve bize emrettiği ibadetleri yerine getirmeye çalışacağız. Bu ibadetlerden bir tanesi de Ramazan orucudur bizde bu ibadetlerden olan Ramazan orucunu tuttuk. İnşallah Umut Kervanı diğer kardeş yardım kuruluşları olan Yetimler Vakfı, İho Ebrar ve Avrupa Yetim Eli ile birlikte Ramazan ayının sonuna kadar iftar yemeği ikramını sürdüreceğiz.” diye belirtti.

Okunan akşam ezanıyla birlikte iftar açıldı.

İftar yemeğine; HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, Avrupa Yetim Eli Türkiye Temsilcisi Mehmet Ali Aysu, Umut Kervanı Malatya İl koordinatörü Behcet Sevgili, Bingöl TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, Meclis Başkanı Doğan Koç ve Meclis Üyeleri, Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve STK temsilcileri ve depremzedeler katıldı. (İLKHA)
https://ilkha.com/guncel/malatyalilar-ilk-iftarini-acti-320853