Depremin yaralarını sarmak üzere Hatay’a gelen gönüllüler, Umut Kervanı bünyesinde çalışmalara katılarak depremzedelere farklı alanlarda hizmet veriyor.

Bir ayı aşkın süredir deprem bölgesinde yardım faaliyetlerinde bulunan Umut Kervanı, ailelerini ve ticaretini bırakarak çalışmalara destek sunan onlarca gönüllüsüyle çalışmalara devam ediyor.

IHO EBRAR, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli ile beraber bölgede yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı'ın yürüttüğü faaliyetlere katılmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen gönüllüler, günlerdir ailelerinden uzaklaşarak ve ticaretlerini bir kenara bırakarak depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Umut Kervanı'nın sıcak aş evinde çalışmalara katılan gönüllülerden mutfak sorumlusu Savcı Yıldırım, “Umut Kervanı Van gönüllüsü olarak Hatay’ın İskenderun ilçesine geldik. Yaklaşık bir haftadır mutfak sorumlusu olarak Umut Kervanı aş evindeyiz. 6 kişilik bir ekip olarak buraya geldik. Burada 3 öğün yemek yapıyoruz.” dedi.

Yıldırım, “Buradaki insanların durumlarına baktığımızda yaklaşık bin kişi var ve mağduriyet had safhada. İnsanlar bin bir türlü sıkıntıya rağmen çadırda kalmaya çalışıyor. Yağmura çamura rağmen çadırda kalmak mecburiyetindeler. Çünkü sallantılar çok oluyor. Bu depremi yaşamış Vanlılar olarak acıyı bildiğimizden gönüllü olarak yardım için buraya geldik. Bir süre daha buradayız. İnşallah çalışmalarımız devam edecek. Yani elimizden geldiği kadar insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Rabbim yardım etsin.” ifadelerini kullandı.

Umut Kervanı Van'dan çalışmalara katılan altı kişilik ekipten Aşçı Harun Karabulut, “Umut Kervanı'na yardımcı olabilmek için Van’dan geldim. Van’da hem aş evim hem de lokantam var. Yaklaşık 25 gündür buradayım. Daha önce de Kahramanmaraş’a da gittim.” şeklinde konuştu.

Günlük yardım mesai bilgisini paylaşan Karabulut, şunları söyledi:

“Sabah saat 6’da kalkıp namazımı kılıyorum, kahvaltı için yaklaşık 750-800 kişilik çorba hazırlıyorum. Öğle için yaklaşık 1200-1300, akşam da 1700-1800 kişilik yemek çıkarıyoruz. Arkadaşların destekleri ve hayırseverlerin yardımıyla Umut Kervanı bünyesinde çalışıyoruz. Allah verenden de yardımcı olandan da Allah razı olsun. Van’da çocuklarımızı bırakarak geldik. Buradaki insanlarla dilimiz farklı da olsa dinimiz birdir. Gelen tüm depremzedelere burada yardımcı oluyoruz.”

“Umut Kervanı insanlara yardım ediyor, Allah razı olsun”

Yapılan çalışmalara katkı sunan Umut Kervanı gönüllülerinden İzzettin Yılmaz ise, “Ben İskenderunlu bir depremzedeyim. Umut Kervanına gönüllü olarak katıldım. Burada bulaşık yıkama görevi verdiler. Yeri geldiğinde bulaşık yıkıyor yeri geldiğinde aşçı abilerimize yardım ediyor ve yeri geldiğinde yemek dağıtıyorum. Elhamdülillah çok şükür ailece durumumuz iyi.” diye belirtti.

Yapılan çalışmalardan dolayı Umut Kervanına teşekkürlerini ileten Yılmaz, “Umut Kervanı buraya geldi ve bizlerde gönüllü olarak katıldık. Umut Kervanı insanlara yardım ediyor. Genel olarak herkese yemek vermeye, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Umut Kervanından Allah razı olsun.” dedi. (İLKHA)