Umut Kervanı Vakfı, Avrupa yetim Eli, IHO-EBRAR ile Yetimler Vakfı depremin etkilediği illerde yaptığı çalışmalar ile takdir topluyor. Üç öğün sıcak yemek aldıklarını belirten depremzedeler, İslami STK'lara teşekkür etti.

Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. 6 Şubat’ta yaşanan iki büyük depremle yıkımların yaşandığı Hatay, 3 dakika arayla yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerle yeniden sallandı.

İslami hayır kurumları, Hatay'da kurulan çadırkentlerde kalan depremzedelerin ihtiyacını karşılamak için canla başla çalışıyor. Yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirten depremzedeler, zor günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Yapılanların çalışmaları takdir eden Selçuk Yılmaz, "Mükemmel bir organizasyon. Allah razı olsun özellikle bu zor günlerde çok mükemmel." ifadelerine yer verdi.


İslami STK'ların çalışmalarını çok beğendiklerini ifade eden Hamit Gökenci, "Çok güzel, her şey yerinde. Çalışmalar çok güzel herhangi bir sıkıtı yok. Herkes yemeğini suyunu buradan alıyor. Allah devletten, milletten ve emeği geçenlerden razı osun." dedi.

Yapılan yardımlardan dolayı hayır kurumları yönetici ve gönüllülerine teşekkür eden Aysel Uygun, "Şu an yardım çok güzel gidiyor. Hayır kurumlarından Allah binlerce kes razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Emekleri olanlara çok teşekkür ediyorum." şeklinde belirtti.

Allah'a şükrederek konuşmasına başlayan vatandaşlardan Nuri Güngör, depremde ve zor durumlarda yapılan ikramlar için emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan her yardımın birer iyilik olduğunu ifade eden Fahri Çelik, "Şimdi yaşadıklarımız iyilik ve kötülük savaşıdır. İyilik veya kötülük yapanlar karşılığını 10 sene 50 sene de geçse karşılığını alacak. Sağ olun var olun iyilikleriniz ve yardımlarınız için de ne kadar dua etsek azdır. Hayır kurumlarının yaptıkları kelimelerle ifade edilmez. Sağ olun var olun." dedi. (İLKHA)
https://ilkha.com/roportaj/islami-stklarin-calismalari-takdir-topluyor-316087