Sivil toplum gönüllü gönüllüleri ile birlikte depremlerin merkez üretimi Kahramanmaraş'ta, yaraların sarılması için aralıksız bir şekilde yayılmaya devam ediyor.

Birçok kuruluş; depremin ilk saatlerinden beri deprem kalıntıları kardeşliğiyle birlikte yaptığı operasyonla takdir toplayan Umut Kervanı Vakfı genişleyen depremzedelere yardım elini uzatıyor.

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Van Şubesi, depremzedelere ulaştırılmak üzere Kahramanmaraş'a 1 TIR erzak ulaştırdı.

Vakfın koordinasyon merkezi Umut Kervanı gönüllülerince tasnif edilen gıdaların aşevlerinde yemek yapmak ve depremzedelere ulaştırmak için öğrenildi.

"Yaralar sarılıncaya kadar depremzedelerle dayanışma içinde olacağız"

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran

İLKHA muhalifine yapacağı HAKSİAD Van Şubesi'ne teşekkür eden Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, hayırseverlerin devamı olduğu yardımları deprem bölgesine ulaştırmaya devam edeceklerini belirterek, "Depremin ilk gününden deprem bölgesindeyiz, bugün depremin 17'nci günü ve hayırseverlerimizin destekleri sürüyor. Bugün de. HAKSİAD Van Şubesi'nin göndermiş olduğu kuru gıda ve bakliyat TIR'ımız geldi.Yardımları hızlı bir şekilde aşevlerine ve depremzedelere ulaştıracağız. kullanım kullandı.

"Vatandaşların bir önceki normal hayata dönmeleri için her noktasında yardımlarını bekliyoruz"

HAKSİAD Van Şubesi Üyesi Muzaffer Balıkçı

Van'dan getirdikleri gıda tırını en kısa sürede depremzedelere dağıtacaklarını söyleyen HAKSİAD Van Şubesi Üyesi Muzaffer Balıkçı, "Bu konuda bize katkıda bulunan tüm dernek üyelerinden Allah razı olsun. Burada gerçekten çok büyük bir mağduriyet var. Yardım eden kardeşlerimizin de sahada çalışmalarını görmek için buraya gelmelerini Amaç.Biz de böyle bir deprem felaketini Van'da yaşadık.Fakat bizim yaptığımız deprem bu depremin yanında çok küçük kalıntılar.İş görevlileri olarak bir çağrımız vardır.Dün fabrikası olan iş adamları bugün bir çadıra ve gıdaya ihtiyaç duyuyorlar. Bir zamanlar bir önceki normal hayata dönmeleri için her noktada yardımlarını bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)