Kasım Keklik /Vanolay

Van Umut Kervanı depremde en çok etkilenen 10 ilden ikisi olan Kahramanmaraş ve Adıyaman’a önceki gün 1 araç ve bugün gönderilen 2 araçla beraber toplam 3 araç insani yardım malzemesi gönderdi.
Türkiye'de 10 ilde yaşanan depremlerde yıkımların en çok yaşandığı illerden olan Kahramanmaraş ve Adıyaman'da birçok bina yıkıldı ve yüzlerce vatandaş hayatını kaybetti.
Asrın en büyük afeti olan deprem dolayısıyla Van Umut kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve Avrupa İHA Ebrar derneğinin organizesi sonucu bugün Van'dan 2 kamyon ihtiyaç malzemesi deprem bölgesine gönderildi.
Van Umut Kervanı bünyesinde yapılan ve onlarca gönüllünün elbirliğiyle yapılan çalışmada hayırseverlerin göndermiş olduğu çok sayıda yardım malzemesi depremin en yoğun hissedildiği Kahramanmaraş a gönderildi. Yardımlar ara verilmeden gönderilmeye devam edilecek. Bu konuda hayirseverlerimizin desteğine ihtiyacımız devam etmektedir.
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10' ildeki deprem bölgelerinde yardım faaliyetlerine aralıksız devam eden Van Umut Kervanı Van'dan içinde battaniye, çadır, soba, giyim, gıda, yakıt, ısıtıcı, temizlik malzemeleri, kışlık giyim ve çorap, Çocuk bezi ve birçok ev eşyasının bulunduğu yardım 2 kamyon Adıyaman ve Kahramanmaraş ulaştırmak üzere yola çıktı.
Van Umut Kervanı üye ve gönüllüleri salavat eşliğinde yardım önceki gün 1 araç ve bugün gönderilen 2 araçla beraber toplam 3 araç insani yardım malzemesi Kahramanmaraş ve Adıyaman'a gönderdi. Öte yandan Vakfın önümüzdeki saatlerde üye ve gönüllüleriyle birçok ilden deprem bölgelerine yardımlar ulaştırmaya devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan daha önce Adıyaman'da bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, deprem bölgesi için acil yardım çağrısı yapmıştı.