Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından yıkımın yaşandığı 10 ilden birisi olan Adıyaman'a yeteri kadar yardımın ulaşmadığını belirten Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, yetkili kurumlara ve yardım kuruluşlarına Adıyaman için "Acil Yardım" çağrısında bulundu.

Yıkımın yaşandığı bölgelerde yardım çalışmaları yürüten Yetimler Vakfı, Adıyaman'da da yardım çalışmalarına devam ediyor.

Büyük yıkımın yaşandığı Kahramanmaraş ve Hatay'da yoğun arama kurtarma çalışmaları ve insani yardım yapılırken Adıyaman'da ise yeteri kadar çalışma yapılmadığına dikkat çeken Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, hem yardım kuruluşlarına hem de devlet yetkililerine seslenerek Adıyaman için yardım çağrısı yaptı.

Karavil, "Adıyaman'da insanların büyük bir bölümü enkaz altında. Burada hiçbir çalışma yok. Hava çok soğuk ve insanlar dışarıda. Burada yaşananları tüm Türkiye'ye duyurmak gerekir. AFAD, UMKE ve diğer kuruluşlar acil olarak Adıyaman'a destek olmalı. Lütfen herkes elinden geleni yapsın. Burada durum çok vahim. İnsanlar çok kötü durumda. Bugün belki Adıyaman'da ölü sayısı 13 olarak bildiriliyor ama inanın burada yüzlerce bina yıkılmış ve insanlar enkaz altında. Hiçbir çalışma yok. Diğer illerden buraya destek verilmeli. Allah için Adıyaman'ın sesini duyuralım." dedi. (İLKHA)
https://ilkha.com/guncel/yetimler-vakfindan-adiyaman-icin-acil-yardim-cagrisi-313127