Kasım Keklik/Vanolay
Van Umut Kervanı, 2022 yılı son Ayın içerisinde 3 bin 107 aileye toplamda 526 bin 499 TL değerinde ayni ve nakdi yardımlar yaptıklarını açıkladı.
Yapılan yardım faaliyetleri hakkında açıklamada bulunan Van Umut Kervanı Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Vatan, Van Umut Kervanı olarak ocak ayı içerisinde derneğe kayıtlı olan birinci derece mağdur durumda olan 3 bin107 fakir ve yardıma muhtaç aileye gıda yardımında bulunduklarını söyledi.
Yapılan yardım çalışmalarında kendilerine destek olan hayırsever ve esnafa teşekkür eden Vatan,
Tabii biz bunları gerçekleştirirken tek başımıza yapmadık. Bu yapılan yardımların arkasında siz hayırsever kardeşlerimiz vardı. Bu sene de memleketimizin durumu pek fazla iç açıcı gibi görünmüyor. Yani önümüzdeki bu, ekonomik sıkıntılar maalesef esnaf kardeşlerimizi de etkilemektedir.
Önümüzdeki günler içerisinde de yardımlarımızı ailelerimize ulaştırabilmemiz için siz Hayırseverlere daha çok ihtiyacımız var. Bu minvalde de siz değerli hayırsever kardeşlerimize iş tekrar düşüyor. Bize yardım etmenizi istiyoruz.
Son altı ay içerisinde gerçekleştirmiş olduğumuz faaliyetlerimizden bir kısmını sizinle paylaşmak istiyorum.
1359 ailemize 173,186,73 TL değerinde gıda yardımında bulunduk. 367 ailemize 61,710 TL değerinde kırmızı et dağıtımı gerçekleştirdik.
475 kişiye 11,875 TL tutarında giyim yardımı yaptık. 413 aileye ise 26,390 TL değerinde bot ve mont dağıttık, 131 aileye 69,000 TL değerinde, tutarında nakdi yardım ulaştırdık. Bunun yanı sıra 90 ailemize 150,000 TL tutarında odun ve kömür ulaştırdık.
Aynı zamanda yine ihtiyaç sahibi 146 ailemize 30,588 tane sıcak ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. Son olarak 130 ailemize 3,900 TL değerinde taze sebze dağıtımı ile Beraber toplamda 526,499,00 TL değerinde yardımı siz hayırseverler aracılığıyla ailelerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Van Kervanı Yardım Derneği olarak münasebetiyle mübarek Regaip Kandili'nde ihtiyaç sahibi ailelerimize kahvaltılık ve gıda yardımında bulunmaya başladık.
Bu minvalde130 ailemize bir hayırsever kardeşimizin aracılığıyla kahvaltılık yardımında bulunduk.
Bununla beraber Yine başka bir hayırsever kardeşimizin aracılığıyla 70 ailemize gıda paketi yardımında bulunduk. Allah bu hayırsever kardeşlerimizden razı olsun.
Van umut kervanı Yardım Derneği olarak yıl içerisinde de belli başlı faaliyetler gerçekleştirdik.
Bu faaliyetlerimizin içerisinde kırmızı et yardımı Ve Giyim yardımlarımız oldu. Bot ve mont yardımları gerçekleştirdik. Bununla beraber nakdi yardımlarda bulunduk.
Allah yapmış ve yapacağınız bütün hayırlarınızı dergahı izzetinde kabul eylesin inşallah. Bu münasebetle de mübarek üç aylarınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz. ifadelerini kullandı