Haber Merkezi
Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz
,Van’daki faaliyetlerini artırmaya devam ediyor. 2022 yılıçalışmalarınıdeğerlendiren Aksa Van Doğalgaz Şirket Müdürü Müsayip Akyüz, “Genişleme bölgelerimizden Gürpınar ilçemize yıl sonunda doğal gaz arzınabaşladık.Kentimizde abone alım oranı bir önceki yıla göre 2 kat artarken abone sayımız 22 bin 500artarak 177 bin 614’e, mevcut doğal gaz şebeke uzunluğumuz ise 1507 kilometreden1764 kilometreye ulaştı” diye konuştu.
Türkiye’nin dört bir yanına doğal gaz dağıtımı yapan Aksa Doğalgaz,
40 bin kilometreye varan şebeke uzunluğuyla5 milyona yakın abonesineçevreci, ekonomik ve konforlu enerjiolandoğal gazı ulaştırıyor. Dağıtım bölgelerinden Van’daki faaliyetlerini de başarıyla sürdüren Aksa Doğalgaz, kent merkezi dahil, gaz arzı sağladığı tüm ilçelerde mevcut şebeke altyapısını genişletmeye devam ediyor. Yıl içinde bir ilçeye daha doğal gaz arzı gerçekleştiren Aksa Van Doğalgaz, şebeke uzunluğunu 1507 kilometreden 1764 kilometreye ulaştırırken abone alım oranını bir önceki yıla göre iki kat artırdı.

KENTİMİZİN HAVASI GİDEREK DAHA TEMİZ HALE GELİYOR

Van’da 2022 yılı çalışmalarının başarıyla noktalandığının bilgisini veren Aksa Van Doğalgaz Şirket Müdürü Müsayip Akyüz, hizmet götürdükleri her bölgede öncelikli hedeflerinindaima yüksek müşteri memnuniyeti olduğunu belirtti.Abonelerineulaştırdıkları ekonomik ve konforlu enerjiolandoğal gazın kentteki hava sahasının temizlenmesine de katkı sağladığının altını çizen Akyüz, “Odun veya kömür yerine doğal gaz kullanmayı tercih eden abonelerimizle kentimizde sadece bir yılda 47 bin 250ton daha az karbon salımı gerçekleşti. Çalışmalarımızın sonucunda kentimizde yaşanan hava kirliliğinin azalmasına katkıda bulunmak gurur verici.Aksa Van Doğalgaz olarak temel amaçlarımızdan biri dekentimizde daha mavi bir gökyüzünün oluşmasına vesile olmak ve çocuklarımıza daha rahat nefes alabilecekleribir hava sahasını miras bırakmak” dedi.

GÜRPINAR’A DA GAZ ARZI SAĞLADIK

Van’da doğal gaz dağıtım faaliyetlerini hız kesmeden sürdürdüklerinin altını çizen Akyüz,“Genişleme bölgelerimizden Gürpınar ilçemize yıl sonunda doğal gaz arzına başladık. Kentimizde abone alım oranı bir önceki yıla göre 2 kat artarken abone sayımız 22 bin 500 artarak 177 bin 614’e, mevcut doğal gaz şebeke uzunluğumuz ise 1507 kilometreden 1764 kilometreye ulaştı.Altyapı çalışmalarımız şehir merkezinde yer alan Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerimizin yanı sıra Gevaş, Muradiye, Çaldıran, Ercişilçelerimizde yıl boyuncadevam etti. Öte yandan organize sanayi bölgelerinde faaliyet göstermeye başlayan fabrikalara ve yeni açılan firmalara da gaz arzı sağladık” diye konuştu.

2023’TE ÖZALP İLÇEMİZ DOĞAL GAZA KAVUŞACAK

AksaVan Doğalgaz’ın 2023 hedeflerini açıklayan Akyüz, Van il merkezi ve ilçelerinde yatırım faaliyetlerinin artacağını vurguladı. Akyüz, “Yeni yatırımlar ve altyapı çalışmalarımız sonucu doğal gazı her geçen yıl daha da yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Bu yıl şebeke altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak genişleme bölgelerimizden Özalp ilçemize doğal gaz arzı sağlamayı, şehrimizde 20 binyeni ailemizi daha doğal gaz konforuyla buluşturmayı hedefliyoruz.Bugüne kadar kalite tutkumuzdan ödün vermeden kentimizin yarınları için çalıştık, gelişerek ve geliştirerek sürekli büyümeyi ilkeedindik.Faaliyetlerimizle birlikte istihdam olanakları var etmeyi ve kentimizin ekonomisine katkı sağlamayı sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.