İpekyolu Belediyesi himayesinde İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde Meraklı Mucitler Bilim Şenliği’nin açılışı yapıldı.

Açılış töreninin kurdelasını İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, şenliğe katılan öğrencilerle birlikte kesti.

İki hafta boyunca düzenlenecek bilim şenliğinde öğrenciler eğitmenler eşliğinde hem eğlenecek hem de temel alanda eğitim gördükleri dersleri uygulamalı olarak öğrenecek.

Birbirinden farklı tasarım ve buluşların sergilendiği Bilim Şenliği’ne, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ile birlikte çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Bilim Şenliği açılışında bir konuşma yapan Başkan V. Aydın, “Öğrencilerimiz için yeni ufuklara umut olacak icatları, burada yarıyıl tatili boyunca öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Çocuklarımızın, geçlerimizin ve ailelerin deney ve gözlemlerle yeni şeyler öğrenebilecekleri çok güzel bir sergi. Buradaki amacımız, özellikle ortaokul öğrencilerinin fizik ve matematik derslerinde öğrendikleri konuları günlük hayattan örneklerle, icatlar eşliğinde pekiştirmeleridir.

BAŞKAN V. AYDIN: “VAN HALKI YAKINDA BİLİM MERKEZİNE KAVUŞUYOR”

Açılış konuşmasında Van halkının yakın zamanda İpekyolu Bilim Merkezine kavuşacağı müjdesini veren Kaymakam/Belediye Başkan V. Aydın, “Yarıyıl tatili boyunca hizmet verecek Meraklı Mucitler Bilim Şenliği’nin yanı sıra İpekyolu Bilim Merkezini ileriki dönemde Van’a kazandıracağız. Projemiz ihaleye çıktı. Toplam 4 bin metrekare alan üzerine kurulacak bilim merkezinde, çok daha geniş ileri boyuttaki deneyleri, bilimsel aktiviteleri TUBİTAK destekleri ile hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Bu amaçla bilim, sanat ve teknolojiye hizmet veren bir belediye olma hedefi içerisindeyiz. Karnelerini alan öğrencilerimize başarılar, mutluluklar diliyorum. Öğrencilerimizi yarıyıl tatili boyunca ücretsiz olarak düzenlemiş olduğumuz şenliklerimize davet ediyorum.” diye konuştu.

Kaymakam/Belediye Başkan V. Aydın daha sonra Meraklı Mucitler Bilim Şenliği’ndeki 40’a yakın icadı öğrencilerle birlikte inceleyerek icatlar hakkında bilgi aldı.

Meraklı Mucitler Bilim Şenliği iki hafta boyunca İpekyolu Atatürk Sanat Galerisinde ilgi duyan tüm Vanlılara ev sahipliği yapacak.