Bursa'da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefettin vaadinin eski Türkiye olduğuna vurgu yaptı.

Seçim tarihine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Seçim tarihini 10 Mart'ta açıklayacağız Seçim için sonra 60 gün süre var, YSK değerlendirecek." dedi.

Erdoğan gençlerle yaptığı söyleşide, "Bu erken seçim falan değil, seçimi öne almak yapılan bu. Cumhur İttifakı olarak da Devlet Bey ile bu görüşmelerimizi yaparak dedik ki zaman kaybına tahammül yok. Bunun için öyle incelemeler yaptık ki herkesin yaz tatiliyle ilgili durumlara tutun Karadeniz'de çaydı fındıktı... Bütün değerlendirmeleri yaparak adımı da buna göre atalım dedik. Öğrencilerimizin durumları bizim için çok önemli. Resmi olarak Cumhurbaşkanın burada bir yetkisi var. 10 Mart'ta Cumhurbaşkanı olarak biz bu yetkimizi kullanacağız, ondan sonra 60 gün süre var. O süreyi YSK değerlendirecek. Biz kararımızı mart ayının 10'unda açıklayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

6’lı masaya yüklenen Erdoğan, şunları söyledi:

“Şimdi kendilerine gel deyince gelecek, sus deyince susacak, konuş deyince konuşacak kukla bir aday arıyorlar. Bulamıyorlar. Dertleri Cumhurbaşkanı çıkarmak, milletvekili seçmek değil. Sayısının altı mı on mu olduğunu bilemediğimiz, masanın çıkarlarına göre hareket edecek bir isim bulma peşindeler. Böylesine bir algoritmaya, bedava oynanan oyunlarda bile rastlayamazsınız. Bunların kafası henüz Türkiye Yüzyılı'na erişememiştir. Bunlar artık sürümden kalkmış olan, güncellemesi bile yapılamayan 1990'ların 1970'lerin siyaset formatında kalmış tiplerdir. Zaten vaadleri de ülkemizi yeniden eski Türkiye'ye döndürmektir. Eski Türkiye günlük hayatınızın her alanında yararlandığınız imkanların neredeyse hiçbirinin olmadığı Türkiye'dir. İnsanların birbirleriyle sınırsız iletişimi bırakın, asgari müştereklerde zorlandığı Türkiye'dir. Siyaset, ticaret, bürokrasi, akademi, sanatta bir avuç seçkin azınlık dışında kimseye şans verilmeyen Türkiye'dir. 6'lı Masa'nın uygulamalı olarak gösterdiği kavganın, ayak oyunlarının olduğu Türkiye'dir.” (İLKHA)
https://ilkha.com/guncel/cumhurbaskani-erdogan-10-martta-cumhurbaskani-olarak-yetkimizi-kullanacagiz-310413