Haber Merkezi
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van il başkanlığına bağlı İpekyolu, Tuşba, Edremit, Muradiye ilçe teşkilatları bir dizi ziyarette bulundu.
HÜDA PAR Edremit ilçe teşkilatı olarak, haftalık ziyaretlerimiz kapsamında bu hafta bir dizi ziyeret gerçekleştirdik. Esnafın birinci gündem maddesi; ekonomik sıkıntılar. İş yapamaz duruma geldiklerini söyleyen esnaftan İsa Bey, siyasetçilerin çözüm üretemediklerini daha önce böylesi bir ekonomik sıkıntı ile karşılaşmadıklarını Van’ın milletvekillerine kalsa yirmi yıl daha bu sorunlar çözülmez, dedi. Bizler HÜDA PAR olarak göreve gelirsek, siyasete yeni bir soluk getirmek için siyaset sahnesinde yer alacağımızı, mecliste yer alırsak bu ülkenin sorunlarını çözme noktasına irade göstereceğimizi ifade ettik. Diğer bir esnaf, daha önce oy kullanmadığını siyasetçilerin kendisine güven vermediğini söyledi. Sebep olarak ekonomik sorunları olduğunu akşama kadar işyerinde boş oturduğunu söyledi. HÜDA PAR olarak memleketin meselelerine sadece ekonomik olarak yaklaşmadığımızı, eğitim kültür ve değerlerimize uygun olması, inancın önündeki engellerin kaldırılması, sivil bir anayaysa yapma iradesi gösterilmesi, Kürtleri bir sorun olarak görülmesinden vazgeçilmesi, Kürtçenin ikinci resmi dil ilan edilerek Kürtlere haklarının verilmesi ile ilgili partimizim görüş ve düşüncelerini dile getirdik.
HÜDA PAR Tuşba ilçe teşkilatı olarak, bu hafta Eski Sanayii sitesi esnafını ziyaret edip; sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledik. Sanayi esnafı en büyük sorunlarından birisi güvenlik zafiyeti olduğunu belirtti. Son zamanlarda birçok iş yerine hırsız girdiği ve birçok esnafın mağdur olduğu ifade edildi. Esnaftan Halil Bey, açıklamasında; sanayi sitemiz çok bakımsız, çöplerimiz doğru düzgün toplanmıyor. Elektriklerimiz sürekli kesiliyor, doğru düzgün iş yapamıyoruz, dedi.
Başka bir esnaf; Devlet daireleri sanayi esnaflarına iş yaptırma konusunda adil davranmıyor, kiralarımız çok yüksek, kiralarımızı bile doğru düzgün ödeyemiyoruz, birde sanayi sitemizde başıboş köpek sorunu var. Yetkili merciler bir an önce gerekli adımları atıp mağduriyetimizi gidersin, dedi.
HÜDA PAR Çaldıran teşkilatı olarak, Çaldıran belediye başkanı Şefik Ensari Bey’i ziyaret ettik. Çaldıran’ın sorun ve sıkıntılarını görüştüğümüz faydalı bir ziyaret oldu. Çaldıran’ın mahallerinin yollarının bozuk olduğunu, çöplerin toplatılmadığını, kanalizasyon ve arıtma sistemi olmadığından derelerin kirletildiğini yine Çaldıran merkezindeki yolların bozuk olduğunu Ensari Bey’e ilettik. Ensari bey, çöplerin her sene alındığını, kanalizasyon ihalesinin yapıldığını, köy yollarıyla ilgili çalışmanın da İlkbaharda yapılacağını ifade etti. Ensari bey, ziyaretimizden memnun kaldığını belirtip HÜDA PAR heyetine bir tablo hediye ettiler. HÜDA PAR olarak misafirperverliğinden dolayı Şefik Ensari Bey’e teşekkürlerimizi ilettik.