Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre elektrik tüketiminden kaynaklanan ve özelleştirme devir işlemleri esnasında Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (TEDAŞ) devredilmiş alacaklarından, alacak tutarı 2 bin TL'yi aşmayan alacaklar ile TC Kimlik Numarası, Vergi Kimlik Numarası tespit edilememesi nedeniyle ulaşılamayan, feshedilmiş, ticaret sicilinden terkin edilmiş ve tasfiye edilmiş aboneliklere ilişkin borçlar silinecek.

1 Ekim 2021 tarihi itibarıyla ödenmemiş ve yapılandırılmamış borçların anapara kısmına ise taksit imkânı sunuluyor. Borçlar, her yılın ekim ayı sonuna kadar 5 eşit taksitle faizsiz olarak ödenecek.

Kanunla, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a geçici madde eklendi. Hazine ve Maliye Bakanlığının borçlanma yetkisi 493 milyar liraya çıkarıldı.

Kanunla Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait bazı limanların işletme hakkı 49 yıla kadar uzatıldı.

1 Ocak 2013'ten önce Türkiye'de oturma izni almış yabancı ülke vatandaşlarından genel sağlık sigortası primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecek.

Kamu görevlileri sendikalarına üye olup, aylık veya ücretinden üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında aylık veya ücretleriyle birlikte 750 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda toplu sözleşme desteği verilecek. (İLKHA)
https://ilkha.com/guncel/ekonomiye-iliskin-torba-kanun-resmi-gazetede-yayimlandi-305921