İşgalci siyonistlerin 1 Ekim 2015'te Kudüs'teki saldırılarından sonra 9 bin çocuğunu alıkoyduğunu savunan Filistin Esirler ve Özgürlüğü Kavuşanlar Heyeti, işgal hükümetinin 1967'den bu yana 50 binden fazla çocuğu alıkoyduğunu duyurdu.

Filistin topraklarını işgalin başlamasından bu yana binlerce Filistinliyi kadın erkek, genç ihtiyar, küçük büyük fark etmeksizin vahşice, gayriinsani duygularla katleden işgalci siyonist barbarlar, saldırılarıyla Filistinlileri gerek saldırma gerek esir almaya çalışarak şehid etmeye devam ediyor.

Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle bir bildiri yayımlayan Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, alıkonulan 50 bin çocuktan 20 bininin 28 Eylül'de Filistinlilerin yönetimi El-Aksa İntifadası'ndan sonra işgalci siyonistler tarafından yapılan saldırılarda alıkonulduğunu ifade etti.

9 bin oyun 1 Ekim 2015'te Kudüs'teki işgalci siyonist saldırılarında alıkonulduğunu kaydettiği Heyet, 2015'ten bu yana alıkonulan çocuk gözlemci, alıkonulan toplam çocuk gözlemci yüzde 20'sini oluşturduğunu, boyutların Kudüs sakinlerinden olduğunu kaydetti.

Heyet, işgal güçlerinin doğumundan bugüne kadar 770 çocuğu alıkoyduğunu, bunların 119'unun ekimde yaşadığını, işgal rejimi zindanlarında halen 160 oyuncunun esir olarak tutulduğunu belirtti. (İLHA)