Van'da evlatları PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP binası önünde toplanan ailelerin eylemleri 49'uncu haftasını geride bıraktı.

Bu haftada da Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde çeşitli sloganların yazılı olduğu dövizlerle HDP Van İl Başkanlığına kadar yürüdü.

Polis, HDP il binasının önünde aileler için güvenlik önlemi alırken aileler binanın önünde sloganlar atarak çocuklarının kendilerine teslim edilmesini istedi.

“Oğlum hafızlık okuyordu”

Oğlu Hamza için Hakkâri’den gelip eyleme katılan Zümrüt Salim, “Hamza 14 yaşındaydı, hafızlık okuyordu. Oğlum medreseden çıktığında HDP oğlumu alıp PKK’ye teslim ediyor. Ben oğlumu HDP’den istiyorum. Artık yeter. Bu acı nereye kadar sürecek. Kaç senedir oğlumun peşindeyim ve sonuna kadar da peşinde olmaya devam edeceğim.” dedi.

Oğluna çağrıda bulunan Salim, “Oğlum dön gel artık sensiz dayanamıyorum. Sonuna kadar senin peşindeyim, kapım her zaman sana açıktır.” ifadelerini kullandı.

Oğlu Servet’in İstanbul’da kaçırıldığını dile getiren Lale Aycil ise “Ben bu zulmü kabul etmiyorum. Oğlumun geri gelmesini istiyorum. Oğlum geri gelsin yeter ki her şeyimi oğlum için feda edeceğim.” diye konuştu.(İLKHA)