Hakkari'nin merkezi ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçe sınırlarında bulunan 25 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şehir merkezi ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçe sınırlarında bulunan 25 bölgenin 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiği belirtildi.

Söz konusu kararın, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince alındığı bildirildi.

Açıklamada, Özpınar Dağı-Kesmetaş Tepe arasında kalan bölgelerde ilan edilen 'özel güvenlik bölgesi' kararıyla ilgili, '25 bölge 13 Haziran 2017 günü saat 00.00.01'den 27 Haziran 2017 günü saat 23.59.59'a kadar 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesi yasaklanmıştır.' denildi.

Bir asker ağır yaralandı

Valilik tarafından yapılan başka bir açıklamada ise Çukurca'nın Başyiyen Tepe bölgesinde bir askerin el yapımı patlayıcıya basması sonucu ağır yaralandığı kaydedildi.

Askerin, sevk edildiği Hakkari Devlet Hastanesinde tedavisine başlandığının ifade edildiği açıklamada, konuyla ilgili adli tahkikatın devam ettiği belirtildi. (İLKHA)