Van'da evlatları PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP binası önünde toplanan ailelerin eylemleri 47'inci haftasını geride bıraktı.

Bu haftada da Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde çeşitli sloganların yazılı olduğu dövizlerle HDP Van İl Başkanlığına kadar yürüdü.

Polis, HDP il binasının önünde aileler için güvenlik önlemi alırken aileler, binanın önünde sloganlar atarak çocuklarının kendilerine teslim edilmesini istedi.

“HDP Diyarbakır’da kepenk indirmek zorunda kaldı”

Kızı Gülcan için eyleme katılan Necmettin Biçer “Kızım 2015 yılında HDP tarafından kaçırılıp PKK’ye gönderildi. Silah zoru ile alıkonuldu. Biz de 3 Eylül 2019’dan beri Diyarbakır’da, Muş’ta, Van’da ve bütün doğu illerinde eylemlerimizi yapıyoruz. Bizler anne babalar olarak şehir içinde çocukları kandırıp dağa kaçırmayacakları bir seviyeye getirdik. HDP, Diyarbakır’daki il başkanlıklarının kepenklerini kapatıp kaçmak zorunda kaldılar. Eskiden onlar insanlara kepenk kapattırıyordu şimdi ise biz onlara kepenk kapattırdık. En son çocuğumuz dağdan inene kadar mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.

video

Oğlu Mikail için eyleme katılan Yusuf Erdinç “Oğlum Marmara Üniversitesi’nde hukuk okuyordu. İkinci sınıfta kaçırdılar. HDP oğlumu kaçırdı götürüp PKK’ye teslim etti. Oğlum şu an Amerika’ya uşaklık yapıyor. Oğlum senin yerin orası değil benim yanımdır.” ifadelerini kullandı.

Eylemlerine sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Saliha Mert, “Biz kutsal bir şey yapıyoruz. Evlatlarımızı almadan gitmeyeceğiz. Kandilin yolunu kapattık. Artık çocuklar dağa gitmiyor. Biz anneler olarak kararlıyız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)