​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer dürüstsen, samimiysen temel insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden çıkartmakta samimiysen çözümü yasa değil anayasa üzerinde sağlayalım." çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Muhalefetin seçim öncesi söyledikleriyle yaptıkları arasındaki uçurumu belediyelerde gördüklerini söyleyen Erdoğan, "Vaat ettikleri hiçbir sözün arkasında duramadılar. Buna rağmen hala kendilerine ait olmayan işleri sahiplenerek ortada gezebiliyorlar. Yalan bunlarda daniskası... Aynı sinsi taktiği önümüzdeki seçimlerde kullanmanın hazırlığını yaptıklarından şüpheniz olmasın. Gençlerimizin de dünyayı tanıyan birikimleri ve sahip oldukları teknoloji işle bu bayat oyunu çözebileceklerinden şüphe duymuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ayın sonunda Türkiye'ni ilk yerli otomobili TOGG'un banttan çıkış törenine katılacaklarını duyurdu.

CHP'nin başörtüsü teklifi

CHP'nin geçtiğimiz gün başörtüsü hakkında verdiği yeni teklife değinen Erdoğan, izlettiği sinevizyonla CHP'nin başörtüsü düşmanlığını belgelerle anlattı.

Erdoğan, "Dün açıkladıkları kanun teklifleriyle önceki akşam atıp tuttuklarıyla dağlar kadar fark var. İstedim ki milletimizi bu konuda da rahatlatalım. Ülkemizde böyle bir mesele var mı? Tüm hanım kardeşlerimizle ilgili böyle bir mesele var mı? Hayır. Türkiye bir dönem haddi bildirmeye davet edilen milletvekilleri görmüştü. Siz de bunları alkışlamıştınız. Meclis'ten dışarı atmak için hep birlikte alkışlamıştınız. Bugün böyle bir sıkıntı var mı? Hayır." diye konuştu.

"Bugün Türkiye gündeminde başörtüsü diye bir mesele, verdiğimiz mücadele ve yaptığımız düzenlemeler sayesinde artık kalmamıştır." diyen Erdoğan, şunları ekledi:

"Geçmişte yaşanmışsa bizzat Kılıçdaroğlu'nun yönettiği CHP faşizmidir. Bu ülkede başörtüsü örten niye örtüyor? Rabbimin emri olduğu için örtüyor. Bu seni niye rahatsız ediyor? Ülkemizde milletin inançlarına, değerlerine, tarihine düşman olan CHP faşizmi geçmişte darbecilerle el ele vererek önümüze böyle bir sorun çıkarmıştır. Zorlama yorumlarla ülkemiz bu tartışmaların içine sokulmuş, insanlarımız mağdur edilmiştir. Şimdi de aynı kafa milletimizin başörtüsü hassasiyetinin istismarı peşindedir. Biz 2008 yılında MHP ile birlikte Meclis'te CHP zihniyetinin zulmünü kesmek adına başörtüsü tartışmalarıyla ilgili anayasa değişikliği yapmıştık. AYM'ye iptal başvurusunda Kılıçdaroğlu'nun da imzası vardı. İşte ismi işte imzası. Kılıçdaroğlu dürüst ol dürüst… Bu yalanların yetti. Kürt meselesi diye ülkemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğinden onlara rağmen kurtulduk. Bizim Kürt meselesi diye bir sorunumuz yok ki. Sen de her numara var, dürüst değilsin.

Kılıçdaroğlu, senin üst düzey yöneticilerin üniversitelerimizde ikna odaları kurmadı mı? Bu odalarda başlarındaki örtüleri çıkartmadılar mı? Bunlara yapılan zulümden sen kurtulacağını mı zannediyorsun? Bunun hesabını sen kolay kolay veremeyeceksin."

video

"Dürüstsen, samimiysen, adam gibi adamsan gel bunu böyle yapalım"

Kılıçdaroğlu'nun son başörtüsü teklifini bir taktik olarak gördüğünü vurgulayan Erdoğan, "Eskiden başörtüsüne '1 metrelik bez parçası' diyordu. Madem bu konuyu kendisi gündeme getirdi. Biz daha öte teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen temel insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminde çıkartmakta samimiysen çözümü yasa değil anayasa üzerinde sağlayalım. Dürüstsen, samimiysen, adam gibi adamsan gel bunu böyle yapalım. 6'lı masada seni destekleyenler var ya gelin bu işi bu şekilde çıkaralım. Biz demokrasiye ve milli irademize saygımızdan dolayı kendi teklifimizi sunuyoruz. Ben arkadaşlarıma talimatı bugün, burada veriyorum. Çalışmalarını süratle hazırlayacaklar ve önümüze getirecekler. Gerisi kendilerine kalmış. Bizim hayalimiz olan ülkemize yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasaya kavuşturmak." şeklinde konuştu. (İLKHA)