Her yıl “Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla ülke genelinde namaz ayı etkinlikleri düzenleyen Kur’an Nesli Platformu, bu yıl da on binlerce çocuğun namaz ibadetiyle tanışmasına vesile oldu.

Düzenledikleri namaz etkinliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kur'an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü, her yıl olduğu gibi bu yıl da 7-10 yaş arası çocuklara yönelik 15 günlük "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenlediklerini söyledi.

video

Bu yıl etkinliğin yaklaşık 30 il ve 100 ilçe merkezinde on binlerce çocuğun katılımıyla gerçekleştirildiğini aktaran Sütçü, amaçlarının namazı hayatın merkezine almak ve namazla yetişen bir toplum inşa etmek olduğunu belirtti.

Kur’an Nesli Platformunun 2011 yılında Batman merkezli bir çatı kuruluşu olarak faaliyetlerine başladığını anımsatan Sütçü, Kur’an öğretimi ve tecvid, Ramazan programları, Kur’an-ı anlama sınavları ve ‘Hayat Namazla Güzeldir’ etkinlikleri, çeşitli seminer ve konferansların öncelikli çalışmaları arasında yer aldığını kaydetti.

Sütçü, Platformun kuruluşunun temel amacı ve en büyük vazifesinin; Bir hayat rehberi olan Kur’an-ı Kerim’in okunması, anlaşılması ve nihayetinde hayat programı olarak yaşanmasını sağlamaya yönelik faaliyetler yürütmek olduğunu ifade etti.

Kur'an Nesli Platformu: Amacımız yeni nesle namaz bilincini aşılamaktır

Kur'an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü

“Vaktimiz az, yükümüz ağır”

Sütçü, “Gündemin sürekli değiştiği, zihinlerin dünyevileştirildiği bu modern zamanda, gündemimizi Kur’an’la tayin etmek, zihinlerimizi Kur’an’ın nuru ile aydınlatmak için tüm çaba ve gayretlerimizi bu doğrultuda teksif etmektir. ‘İman varsa imkân vardır’ düsturuyla hareket eden platformumuz, her geçen yıl çalışma sahasını genişletmekte olup faaliyetlerine yenilerini eklemektedir. İçinde bulunduğumuz ve imanın elde kor misali olduğu şu dönemde, vaktimizin az, yükümüzün de ağır olduğunun bilincindeyiz.” dedi.

“Namazla yetişen bir toplum inşa etmek istiyoruz”

Öncelikli gayelerinden birinin de terke uğradığı şu dönemde namazı hayatın merkezine almak ve namazla yetişen bir toplum inşa etmek olduğuna dikkat çeken Sütçü, şöyle devam etti:

“Bu sebeple namaz ibadeti bilincinin yeni yetişen nesillere aşılanması için, her yıl ağustos ayında başlayıp eylül sonlarına kadar devam eden 7-10 yaş arası kız ve erkek çocuklarımıza yönelik namaz eğitimi programı ve sonrasında yapılan final etkinlikleri, çalışmalarımızın önemli bir kısmını teşkil etmektedir.”

“Her yıl namazla tanışan binlerce çocuk azmimizi daha da arttırmakta”

Her yıl yürüttükleri bu çalışmanın, bu yıl da yaklaşık 30 il ve 100 ilçe merkezde on binlerce çocuğun katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Sütçü, şunları söyledi:

“Gördüğümüz manzara, her yıl namazla tanışan ve namazın önemini kavrayan binlerce çocuk, azmimizi daha da arttırmakta ve çok daha fazla çalışmamız gerektiğini bizlere hatırlatmaktadır. Sapkın ideolojileri ve yaşam biçimlerini yaygınlaştırmak için gösterilen çabayı gördükçe, inancımıza daha çok sarılıp neslimizi muhafaza hususunda her türlü gayretin gösterilmesi gerektiğini ve bu hususta her Müslüman’a sorumluluk düştüğünü bu vesileyle hatırlatmakta fayda görüyoruz.”

“Tüm enerjimizle hak yolun hadimleri olarak vazifeye talibiz”

Açıklamasının devamında Sütçü, “Kur'an Nesli Platformu olarak yürütmekte olduğumuz faaliyetler, ülkenin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine birçok il ve ilçede gerçekleştirilmektedir. Ümmetin maslahatına uygun ve yapılması gereken tüm faaliyetlerde imkânlarımız ölçüsünde sahada varız ve destek alıp verme hususunda tüm enerjimizle hak yolun hadimleri olarak vazifeye talibiz.” dedi.(İLKHA)