Tarım ve Orman Bakanlığı, Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesinin iş birliği ile 569 çiftçiye 802 ton sertifikalı arpa tohumu dağıtımı yapıldı.

Van Tarım Kredi Kooperatifinde düzenlenen tohum dağıtım programında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, her zaman üreticiye dost bir idareci olarak çiftçileri zenginleştirmenin en büyük idealleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

video

“Burası zaten tarım memleketi. Tarım özel olarak ilgilendiğimiz alandır. Büyükşehir Belediyesinde sertifikalı tohum dağıtmak için 50 milyon TL para ayırdık. Buğday dağıttık, arpayı dağıtıyoruz inşallah ilkbaharda da korunga, yonca, silajlık mısır gerek duyulursa da diğer tohumları da dağıtacağız. Çiftçimizin her zaman yanındayız. Sertifikalı tohum işini halledeceğiz inşallah. Bu desteklerle kafadan yüzde 25 verim artışı ve ürün kalitesinin artması demek. Çiftçinin ürettiği ürünü daha fazla satması demek. Ondan dolayı sertifikalı tohum dağıtım işi çok kıymetli bir iştir.”

10 milyon 30 bin 625 TL bütçe ayrılan sertifikalı arpa tohumu dağıtım törenine Van Milletvekilleri, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Van Tarım ve Kredi Kooperatifi Müdiresi Mehtap Aydınoğlu, kurum çalışanları ve çiftçiler katıldı. (İLKHA)