​Evlatları HDP ve PKK tarafından kandırılarak dağa gönderilen ailelerin Van'daki eylemleri 45'inci haftasını geride bıraktı.

Her hafta olduğu gibi bu hafta da çocukları için yürüyüş gerçekleştiren ailelerin son durağı yine HDP Van İl Başkanlığı önü oldu.

45'inci haftada da Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde çeşitli sloganların yazılı dövizlerle HDP Van İl Başkanlığına kadar yürüdü.

Polis, HDP il binasının önünde aileler için güvenlik önlemi alırken, aileler, binanın önünde sloganlar atarak çocuklarının kendilerine teslim edilmesini istedi.

video

"Anne babalar korkmasın, evlatlarını istesinler"

Akrabası Fatih Aslan'ın geri dönmesi için eyleme katılan Aynur Aslan, "Yeter artık çocuklarımızın peşini bıraksınlar. Bu gençlerden ne istiyorlar? Eğer bu ülkede yaşamak istemiyorlarsa, beğenmiyorlarsa ülkemizi terk etsinler ve istedikleri yerde yaşasınlar. Neden bizim çocuklarımızı kandırıp götürüyorlar? Annesi, Fatih'in derdinden kanser hastası oldu." dedi.

Aslan, "Bütün anne ve babalara sesleniyorum; hiç kimseden korkmasınlar, bir tek Allah'tan korksunlar. Gelip burada bize destek versinler. Gelip burada evlatlarını istesinler. Bu onların en büyük hakkıdır. Hiç kimse buna karışamaz. Hiç kimse tehditlere boyun eğmesin, gelip çocuklarını istesinler.” ifadelerini kullandı.

Oğlu Kenan'ın 7 yıl önce okul giderken kaçırıldığını belirten Anne Şadiye Yağmur da geri dönmesi için oğluna seslendi. Oğlu için her gün ağladığını belirten anne Yağmur, ciğerinin yandığını söyledi. (İLKHA)